Ένα εξαιρετικό μουσικό ταξίδι πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας

Η θερινή γιορτή των μαθητών αποτελούσε ένα όμορφο αφιέρωμα στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη

Παρελθόν αποτελεί από το βράδυ της Τετάρτης και για τους μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας η σχολική χρονιά. Ένα δύσκολο διδακτικό έτος θα έλεγε κανείς για μαθητές και εκπαιδευτικούς που μαζί με ολάκερη την κοινωνία ήρθαν να αντιπαλέψουν των εμποδίων και των προβλημάτων που δημιούργησε δυο χρόνια τώρα η πανδημία.

Οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας, όπως άλλωστε έπραξαν και τις προηγούμενες ημέρες οι συμμαθητές τους από το 2ο δημοτικό σχολείο, μετέφεραν ελπίδα και χαρά κατά την σχολική θερινή, αποχαιρετιστήρια γιορτή, που διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Μια γιορτή που σύμφωνα με την «Krini Live» ήρθε να διοργανωθεί μετά από δυο χρόνια, εξαιτίας των απαγορεύσεων και των περιορισμών κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Η γιορτή των μαθητών αποτελούσε ένα εξαιρετικά όμορφο αφιέρωμα στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ένα άνθρωπο που με τα τραγούδια και την μουσική του, τους στίχους σημάδευσε την νεότερη πολιτική και καλλιτεχνική ιστορία μας. Έναν άνθρωπο που άφησε το στίγμα του και δεν θα ξεχαστεί ποτέ, μιας και το έργο του είναι και θα είναι διαχρονικό.

Τα παιδιά με τις βελούδινες φωνές τους, με την αθωότητα, το ταλέντο τους, τραγούδησαν, χόρεψαν, απήγγειλαν ποιήματα τα οποία ταξίδεψαν τους συμμετέχοντες. Απέσπασαν δικαίως το ζεστό χειροκρότημα, το οποίο και αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά τους αλλά και των εκπαιδευτικών που τα καθοδήγησαν.

Τις ευχές της για ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι μετέφερε η διευθύντρια του σχολείου κα Σταυρούλα Παθέκα. Η ίδια δεν παρέλειψε να σταθεί στις δυσκολίες της χρονιάς που άφησαν πίσω τους μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ευχόμενη η νέα χρονιά που θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο, να απομακρύνει όλα τα προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η εκπαίδευση και η κοινωνία μας τα δυο τελευταία έτη.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Σταυρο’υλα Παθέκα, δάσκαλοι και μαθητές αποχαιρέτησαν τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του δημοτικού, παιδιά τα οποία πλέον με την ολοκλήρωση της φοίτησης στο δημοτικό μεταπηδούν στο γυμνάσιο. Ευχήθηκαν σε όλους αυτούς τους μαθητές καλή πορεία και πρόοδο στο νέο περιβάλλον, καλώντας να μην ξεχάσουν ποτέ το σχολείο και τα όσα έζησαν σε αυτό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Γεωργίου, Βαγγέλης Κοσμάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Μπαγιώτης, ο πρόεδρος της Οιχαλίας κ. Βαγγέλης Παθέκας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, ο υπέυθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Δημήτρης Λαρίσης, ο πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, Οι εφημέριοι της Κρήνης και των Γεωργανάδων π.π. Δημήτριος και Βασίλειος κ. ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.