Εκτός εμβολιασμού μένει στην παρούσα φάση το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Δυστυχώς στο νομό θα λειτουργήσουν σε πρώτη ώρα, δύο εμβολιαστικά κέντρα ένα στο ΓΝΤ κι ένα στην Πύλη ενώ αποκλείστηκαν Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα από το πλάνο  

Στο βρόντο… οδηγούνται οι χαρές αλλά και οι προετοιμασίες που ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε, ως περιοχή, για την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου Φαρκαδόνας. Ως γνωστό ένα από τα πολλά εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούσε στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών Φαρκαδόνας ενώ το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας θα στελέχωνε ένα ακόμη εμβολιαστικό κέντρο, αυτό της Ζηλευτής, για τις ανάγκες των εκεί κατοίκων αλλά και της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων που βρίσκεται στην ακτίνα δράσης της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» τα νέα δεν είναι και τόσο καλά για την περιοχή μας καθώς στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν αρχικά μόνο δυο εμβολιαστικά κέντρα ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων κι ένα στο Κέντρο Υγείας Πύλης. Από την πρώτη φάση εμβολιασμού του πληθυσμού 85 ετών και άνω αποκλείονται τα Κέντρα Υγείας Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας. Αυτές εξάλλου τις επιλογές είδαν εκείνοι που βοήθησαν τους ηλικιωμένους της περιοχής μας για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να εμβολιαστούν πιθανώς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» θέλουν αυτό που συμβαίνει σε Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα να συμβαίνει σε όλη τη χώρα προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργία της πλατφόρμας και γενικότερα της όλης κατάστασης και να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν και σταδιακά να ενταχθούν και τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (κάτι ανάλογο συνέβη και με τα νοσοκομεία).

Βέβαια όλα δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, διότι μέχρι τα τέλη της  προηγούμενης εβδομάδας τόσο στην Φαρκαδόνα, όσο και στην Καλαμπάκα προετοιμαζόταν για δυο έκαστο, εμβολιαστικά κέντρα και ξαφνικά οι δύο μονάδες έμειναν εκτός.