Μειώθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Συγκριτικά με το προηγούμενο 20ημερο υπάρχει σημαντική μείωση, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει αναφέρουν οι γιατροί

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν από το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και σχετίζονται με τις αφίξεις θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στην τοπική νοσηλευτική μονάδα.

Σύμφωνα με προγενέστερα, αποκλειστικά ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE» το προηγούμενο 20ημερο στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας κατέφθαναν δεκάδες πολίτες, οι οποίοι παρουσίαζαν συμπτώματα και μετά την διενέργεια του rapit test υπήρξαν θετικοί στον κορονοϊό. Τα κρούσματα προερχόταν από σχεδόν όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά ταυτόχρονα κι από χωριά όμορου Δήμου με αυτό της Φαρκαδόνας.

Σαφώς η κατάσταση προκαλούσε ανησυχία για την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή μας, θέτοντας σε διαρκή ετοιμότητα τόσο τους γιατρούς του ΚΥΦ, όσο και τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Για το θέμα μίλησε αποκλειστικά στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κα Βιολέτα Ροκκά, η οποία μίλησε για την σταδιακή πτώση των κρουσμάτων που καταφθάνουν στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, συγκριτικά με το περασμένο 20ημερο.

«Συγκριτικά με το προηγούμενο 20ημερο παρατηρούμε με σχετική πτώση στην προσέλευση θετικών περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια πτώση που μας κάνει να αισιοδοξούμε. Ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να καθησυχάζει, καθότι ο ιός βρίσκεται καθημερινά δίπλα μας και αποτελεί κίνδυνο για το καθένα μας. Οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούμε κατά γράμμα τις εντολές των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και να λαμβάνουμε υπόψη τις συμβουλές μας παρέχουν οι επαγγελματίες υγείας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να νικήσουμε το ιό και να βγούμε όλοι νικητές από αυτή τη δύσκολη κατάσταση», τόνισε η κα Ροκκά.

Σημειωτέο ότι στον προαύλιο χώρο του ΚΥΦ έχει εγκατασταθεί από το περασμένο φθινόπωρο ειδικός οικίσκος, στον οποίο γίνεται ο έλεγχος των ύποπτων περιστατικών μέσω rapit test. Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα σε περιπτώσεις θετικών ασθενών κάτω των 60 ετών και με ήπια συμπτώματα συστήνεται η λήψη φαρμακευτικής αγωγής και κατ΄ οίκον απομόνωσης. Στις περιπτώσεις άνω των 60 και με υποκείμενα νοσήματα γίνεται άμεση μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για νοσηλεία και περαιτέρω παρακολούθηση.