Εκτός ειδικού βοηθήματος έμειναν 1 στους 2 συνδημότες μας χαμηλοσυνταξιούχοι

Το ειδικό βοήθημα των 250 ευρώ δεν το έλαβαν συνταξιούχοι των 400 ευρώ μιας και κατείχαν στο όνομά τους ένα σπιτάκι στο χωριό

Αρχή κι όχι τέλος δεν έχουν τα παράπονα χαμηλοσυνταξιούχων της περιοχής μας οι οποίοι ενώ περίμεναν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ, τελικά δεν το είδαν να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους καθώς δεν κρίθηκαν δικαιούχοι.

Αν και οι περισσότεροι εξ αυτών είναι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ και λαμβάνουν συντάξεις από 330 έως 400 ευρώ δεν κατάφεραν να κριθούν δικαιούχοι, καθώς στο όνομα τους έχουν ένα σπίτι στο χωριό, ή σε άλλες περιπτώσεις που το έλαβε ένας εκ των δυο συζύγων.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το γεγονός αυτό προκάλεσε τις εύλογες αντιδράσεις των χαμηλοσυνταξιούχων που ανέμεναν να δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα. Όπως επισημαίνουν τα χρήματα που λαμβάνουν στις συντάξεις τους είναι ελάχιστα, μπροστά στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν ετησίως με τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα, στη θέρμανση καθώς επίσης και στα βασικά αγαθά. Το βοήθημα ειδικά στην περίπτωση των συνταξιούχων του πρώην ΟΓΑ δεν χωρά συζήτηση θα έπρεπε να δοθεί στο σύνολο των συνταξιούχων, μιας και θεωρούνται από τους πλέον χαμηλοσυνταξιούχους.

Εντούτοις η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά έμεινε στα λόγια, παρά τις δεσμεύσεις της για στήριξη των αδυνάτων κι άφησε έξω χιλιάδες συνταξιούχους, τουλάχιστον 1 στους 2 στην περιοχή της Φαρκαδόνας αλλά και ευρύτερα σε πανελλαδικό επίπεδο.