Εκπαίδευση για την πολιτική άμυνα από το Α.Τ. Φαρκαδόνας

Εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα διοργανώνει το απόγευμα της ερχόμενη Πέμπτης το Α.Τ. Φαρκαδόνας απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες της περιοχής μας

Ενημερωτικό χαρακτήρα θα έχει η εκδήλωση που διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας και θα σχετίζεται με την πολιτική άμυνα. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας και θα μετέχουν με σκοπό την συνεργασία σε περιπτώσεις ανάγκης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων καθώς και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας. Κατά την εκδήλωση οι παραβρισκόμενοι πολίτες θα εκπαιδευτούν σε θέματα πολιτικής άμυνας. Αυτός εξάλλου είναι και ο τίτλος της εκδήλωσης «Εκπαίδευση Άμαχου Πληθυσμού για Θέματα Πολιτικής Άμυνας».

Την εκπαίδευση θα πραγματοποιήσει εκπρόσωποι του Α.Τ. Φαρκαδόνας, της Π.Υ. Τρικάλων, και Ιατρός του Κ.Υ. Φαρκαδόνας.

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει θέματα, όπως γενικά περί πολιτικής άμυνας, μέσα και μέτρα προστασίας άμαχου πλυθυσμού, πυρόσβεση καθώς και παροχή πρώτων βοηθειών. Η βασική ενημέρωση των εκπαιδευόμενων θα αφορά στην οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας, η οποία δεν είναι απαραίτητη  και σε περίοδο ειρήνης καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων περιστατικών και φαινομένων, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, χιονοπτώσεις και λοιπά έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι συναρμόδιοι φορείς απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας να παραστούν και να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση.