Εκλεισαν οικειοθελώς από σήμερα πολλά εμπορικά καταστήματα

Έμποροι των Τρικάλων και των όμορων Θεσσαλικών αγορών αποφάσισαν να κλείσουν μια μέρα πριν την εφαρμογή του μέτρου καθώς στα μαγαζιά δεν έμπαινε ψυχή

Βαρύ το κλίμα στην αγορά των Τρικάλων το πρωί της Τρίτης, ένα μόλις 24ωρο πριν την εφαρμογή της αναστολής λειτουργίας των εμπορικών. Τα καταστήματα της πόλης των Τρικάλων την Τρίτη, λειτούργησαν από τις 9 το πρωί έως στις 2 το μεσημέρι, ωστόσο εντός αυτών επικρατούσε νεκρική σιγή, μιας και δεν υπήρχαν πελάτες.

Οι δρόμοι της πόλης για μια ακόμη ημέρα παρέμειναν άδειοι με τη μόνη ελάχιστη κίνηση να γίνεται σε φούρνους, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.

Από το πρωί της Δευτέρας πολλοί ήταν εκείνοι οι Τρικαλινοί έμποροι που ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, μιας και δεν υπήρχε κίνηση στην αγορά. Το ίδιο συνέβη και την Τρίτη, μιας και κάτι ανάλογο έπραξαν κι άλλοι συνάδελφοί τους, που έβλεπαν την «παγωνιά» στην αγορά. Δεν θέλησαν καν να περιμένουν την επίσημη εφαρμογή του μέτρου, αλλά έσπευσαν από μόνοι τους να περιορίσουν το κίνδυνο τόσο για τους εαυτούς τους, όσο και για τους εργαζομένους, αλλά το σημαντικότερο να περιορίσουν τα λειτουργικά έξοδα.

Μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων το πρωί της Τρίτης επιβεβαίωναν το προαναφερόμενο γεγονός δηλώνοντας ότι συνάδελφοι τους από την Δευτέρα έκλειναν οικειοθελώς τις επιχειρήσεις τους, παρατηρώντας αυτή την εικόνα στην αγορά.

Δήλωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος να περιμένουν την Τετάρτη για να κλείσουν επίσημα τα καταστήματα τους, τη στιγμή που στην αγορά και στα καταστήματά τους δεν κυκλοφορούσε ψυχή.

Έμποροι ωστόσο ήρθαν να σημειώσουν ότι όσοι κατάφεραν να γλιτώσουν από τη δεκάχρονη κρίση, πλέον θα λυγίσουν από το κορονοϊό, που θα επηρεάσει την εγχώρια οικονομία, αλλά και την παγκόσμια.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτές της επιχειρήσεις μας με χίλια δυο βάσανα την εποχή της κρίσης. Πλέον ο κορονοϊός θα μας γονατίσει μιας και έχουμε να βάλουμε έστω και ένα ευρώ στα ταμεία μας, εδώ και μια εβδομάδα», ανέφερε έμπορος των Τρικάλων που δραστηριοποιείται στο χώρο της ένδυσης.

KRINI LIVE