Έκκληση για τα ογκώδη αντικείμενα από την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Φαρκαδόνας

Το τελευταίο διάστημα δημότες εναποθέτουν έπιπλα και κλαδιά έξω από τους κάδους απορριμμάτων δημιουργώντας προβλήματα

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Φαρκαδόνας παρατηρήθηκε το φαινόμενο της εναπόθεσης ογκώδες αντικειμένων και κλαδιών δέντρων εντός και εκτός κάδων απορριμμάτων. Πέραν των εμποδίων που δημιουργούν στη συλλογή των απορριμμάτων, προκαλούν μια αντιαισθητική εικόνα και προβλήματα στην κίνηση, πολλές φορές πεζών αλλά και οχημάτων.

Το φαινόμενο δεν πέρασε απαρατήρητο από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας, και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο σε θέματα καθαριότητας κ. Κώστα Κόσμα.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος σχολιάζοντας το φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε κάποια χωριά «η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Φαρκαδόνας καταβάλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια, να διατηρεί καθαρά όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα σε ολόκληρο το εύρος του. Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια οφείλουμε και πρέπει όλοι μας να είμαστε αρωγοί.».

Ο αντιδήμαρχος συστήνει στους δημότες να μην εναποθέτουν αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, κ.λ.π.) ή προϊόντα κηπευτικών εργασιών (κλαδιά κ.λ.π.), προτού επικοινωνήσουν με την αρμόδια Υπηρεσία στο τηλέφωνο 2433023535, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 6:30 – 13:30.

Τους προτρέπει να τοποθετούν τα ογκώδη αντικείμενα σε σημεία που δεν εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων και δεν δυσχεραίνουν την αποκομιδή τους. παράλληλα τους καλεί να συσκευάζουν τα κλαδιά σε ελαφρά δεμάτια και τα τοποθετούν δίπλα στους κάδους μετά από συνεννόηση πάντα με την Υπηρεσία.

«Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη διατήρηση της καθαριότητας και ευπρέπειας των δημόσιων χώρων και προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Υπηρεσίας, καλούμε τους δημότες αφού προηγηθεί η σχετική επικοινωνία, να βγάζουν τέτοιου είδους αντικείμενα Τρίτη και Πέμπτη νωρίς το πρωί, αποφεύγοντας πριν από Σαββατοκύριακο και αργίες. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι υπόθεση όλων μας.», αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Κοσμάς.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ