Εκατοντάδες άνεργοι συμμετέχουν από το πρωί στην 10η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Τρίκαλα

Άκρως επιτυχημένα κυλά από το πρωί της Παρασκευής η 10η «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα και στο Ξενοδοχείο «Ananti City Resort».

Την διοργάνωση ανέλαβε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό. 

Σύμφωνα με την «Krini Live» στην εκδήλωση συμμετείχαν 41 επιχειρήσεις με περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης και οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειών χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων ήταν: βιομηχανίες γάλακτος, ποτών, άρτου και τροφίμων γενικά, φαρμάκων και κλωστοϋφαντουργίας, εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών, τουρισμού, κατασκευής και εμπορίας επίπλων, παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, πληροφορικής, επεξεργασίας και εμπορίας ξύλου, κατασκευών, ενέργειας και καυσίμων, λιανικού και χονδρικού εμπορίου, εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και παροχής εκπαιδευτικών και λοιπών υπηρεσιών.

Οι ζητούμενες ειδικότητες αφορούσαν σε: εργάτες βιομηχανιών, οδηγούς, χειριστές μηχανημάτων, ηλεκτρολόγους, κατασκευαστές και πωλητές επίπλων, νοσηλευτές, ακτινολόγους, φυσικοθεραπευτές, πωλητές, διοικητικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και των εκπαιδευτικών βαθμίδων, τεχνολόγους τροφίμων, ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς, τουριστικά επαγγέλματα, αποθηκαρίους, προγραμματιστές Η/Υ και γενικά ειδικότητες πληροφορικής, χημικούς, γεωπόνους, φαρμακοποιούς, τεχνικούς οχημάτων, εξυπηρέτησης πελατών γενικά, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ παρείχαν στους ανέργους και τους αναζητούντες εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματά της. 

Όπως τόνισαν στελέχη της ΔΥΠΑ οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΥΠΑ, οι οποίες υλοποιούνται με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.