Εκ νέου αίτημα για μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία

Για πολλοστή φορά με αφορμή την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό και πανθεσσαλικό επίπεδο η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ. Τρικάλων ζητά στελέχωση των κέντρων υγείας και του νοσοκομείου  

Άμεσα μέτρα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων.

Το αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών και των κέντρων υγείας Τρικάλων έρχεται να κατατεθεί για πολλοστή φορά με αφορμή την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό και πανθεσσαλικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και των Τρικάλων.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν προέκυψε τυχαία. Είναι πασιφανές πως το άνοιγμα του τουρισμού και των μεταφορών έγινε κατόπιν παραγγελίας των μεγαλοεπιχειρηματιών με συνοδό υποταγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις απαιτήσεις τους. Ο λαός έδειξε ατομική ευθύνη και ελαχιστοποίησε τα κρούσματα. Εσείς τι κάνατε κατά τη διάρκεια του lock down; Όταν μόνο στο νοσοκομείο μας οι υπηρετούντες δεν καλύπτουν εδώ και χρόνια τις ανάγκες σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε περίοδο έξαρσης την πανδημίας. Πώς ακριβώς πιστεύετε ότι θα ανταπεξέλθει το ήδη εξαντλημένο προσωπικό στο 2ο κύμα της πανδημίας, όταν ακόμη προσπαθεί να δρομολογήσει τα παραμελημένα περιστατικά της περιόδου «μένουμε σπίτι»; Και όλα αυτά ενώ ξέρουμε πως λείπουν τουλάχιστον 6000 μόνιμοι ιατροί από το κατά τα άλλα «ενισχυμένο» σύστημα!!! Γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση της πληρότητας 100% στα αεροπλάνα και 85% στα πλοία, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχώς αυξανόταν; Γιατί τα μέτρα στα ΜΜΜ έχουν πάει περίπατο; Πώς γίνεται λόγος για ορφανά κρούσματα με ευθύνη των πολιτών όταν δεν γίνονται μαζικοί έλεγχοι του πληθυσμού και ενώ φαίνεται ότι η ασυμπτωματική φορεία ευθύνεται για πολλά νέα κρούσματα; Γιατί δεν ξεκίνησε ακόμη η 24ωρη λειτουργία όλων των Κ.Υ. πόλης, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου από μη επείγοντα περιστατικά; Γιατί δεν έγινε εξαρχής υποχρεωτικός ο προληπτικός έλεγχος με τεστ των τουριστών στις χώρες τους;», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ένωση καλεί τους αρμόδιους φορείς και το υπουργείο να λάβουν τα απαιτούμενα μετά πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ζητώντας:

Αύξηση χρηματοδότησης, μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ., καμία απόλυση, μαζικά και επαναλαμβανίμενα τεστ ειδικά σε εργαζόμενους σε ευαίσθητους τομείς (υγεία, ΜΜΜ, τροφοδοσία), σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας, άνοιγμα όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν κ.α.