Εγκαινιάστηκε παρουσία του Υπουργού Κώστα Σκρέκα και ιερουργούντος του κ.κ. Χρυσοστόμου ο ανακαινισμένος Ναός της Παναγίας στο Ζάρκο

Στον ανακαινισμένο πλέον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Ζάρκο λειτούργησε το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος. Ο κεντρικός ενοριακός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είχε υποστεί το Μάρτιο του 2021 εκτεταμένες ζημιές από τον μεγάλο σεισμό και απαιτούσε άμεσης αποκατάστασης. 

Φτάνει να σημειωθεί ότι για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα οι Ιερές Ακολουθίες και ο εκκλησιασμός των κατοίκων τελούνταν σε χώρο που είχε διαμορφωθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού, για την ασφάλεια των πιστών.

Οι ενέργειες, οι πρωτοβουλίες και οι εκκλήσεις του εφημέριου του ναού, π. Γεώργιου Διβανέ, απέκτησαν τους επιθυμητούς και πολυπόθητους καρπούς, χάρη στο ενδιαφέρον που έδειξαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης.

Με την στήριξη και τον άμεσο ενδιαφέρον του υπουργού κ. Σκρέκα και της ΤΕΡΝΑ που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την δαπάνη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο ναό (εξωτερικά αλλά κυρίως στο εσωτερικό), ο ναός απέκτησε το πρότερο κάλλος του και εδώ και αρκετό διάστημα είναι και πάλι ασφαλής και λειτουργήσιμος για τους πιστούς.

Το πρωί της Κυριακής, όπως κατέγραψε αποκλειστικά η “Krini Live“, παρουσία του υπουργού τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο, ο Αγιασμός, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης του ναού.

Το παρών πέραν των άλλων έδωσαν ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιώργος Γεωργίου, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιάννης Βούλγαρης, τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας κ.α.

Τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, καθώς επίσης και στην διοίκηση της εταιρίας ΤΕΡΝΑ μετέφερε ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Διβανές. Μίλησε για το ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι για την αποκατάσταση των ζημιών, προκειμένου ο ναός της Παναγίας να είναι λειτουργήσιμος.

Τις ευχαριστίες του μετέφερε και ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης προς τον υπουργό για το άμεσο ενδιαφέρον του, για την αποκατάσταση των ζημιών. Μίλησε με θερμά λόγια για τον εφημέριο του Ζάρκου, σημειώνοντας πως το έντονο ενδιαφέρον και οι προσπάθειες του Πατρός Γεωργίου, απο την πρώτη ημέρα του καταστροφικού σεισμού, αποτέλεσαν το έναυσμα για την άμεση ευαισθητοποίηση έτσι ώστε ο ναός να αποκατασταθεί πλήρως και αποκτήσει την παλιά του εικόνα.

Λίγο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο εγκαινιασμός και η αποκάλυψη της πλάκας που κοσμεί την κεντρική είσοδο του ναού, αναγράφοντας όλους εκείνους που συνέβαλαν στην προσπάθεια της αποκατάστασης.