Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου

Ο πρόεδρος Χρήστος Αραχωβίτης και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρκου «Ο ΦΑΫΤΟΣ» , σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης, φέτος κι έπειτα από αρκετές δεκαετίες αναβίωσε το «Μπουρανι». Ένα έθιμο που είχε χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στην πλατεία του χωριού έγινε η αναπαράσταση ολοκλήρου του εθίμου κι ένα μέρος αυτού το μεσημέρι της ίδιας μέρας παρέλασε στο καρναβάλι της Φαρκαδόνας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το δήμο Φαρκαδονας για την οικονομική στήριξη του στην κατασκευή του άρματος και σε οτιδήποτε άλλο κρίθηκε απαραίτητο για την εν λόγω δράση.

Ευχαριστεί επίσης την τοπική κοινότητα καθώς και τους Ζαρκινούς φίλους που αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια του.

Τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που καμιά σχέση δεν έχουν με αντιγραφές κι επιρροές από οπουδήποτε έχουν ως μόνο λόγω ύπαρξης την συνέχιση της παράδοσης μας και την μετάγγισή του στις νεότερες γενιές.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος λοιπόν θα συνεχίζουμε με απόλυτο σεβασμό να τα προστατεύουμε και να τα αναβιώνουμε προσφέροντας μια νότα χαράς και ενθαρρύνοντας τους συντοπίτες μας να βγουν απ το σπίτι ξεχνώντας λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και συσφίγγοντας τις σχέσεις μεταξύ τους.

Με τιμή, ο πρόεδρος και το Δ.Σ.