Δυστυχώς 7 σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας αναστέλλουν οριστικά τη λειτουργία τους

Η έλλειψη μαθητικού δυναμικού και η μη συμπλήρωση του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού, οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας 29 συνολικά σχολικών μονάδων  του νομού Τρικάλων (19 νηπιαγωγείων και 10 δημοτικών). 

Η απόφαση ελήφθη από την αναπληρώτριας Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Βασιλική Ζιάκα, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 4939/21-9-2022.

Συνολικά σε επίπεδο Θεσσαλίας αναστέλλεται η λειτουργία 22 Δημοτικών Σχολείων και 48 Νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Δυστυχώς στο νομό Τρικάλων στη λίστα των σχολείων που αναστέλλουν την λειτουργία τους τα περισσότερα αφορούν το Δήμο Φαρκαδόνας.

Από τα 19 νηπιαγωγεία που αναστέλλουν την λειτουργία τους 6 τα συναντούσαμε στο Δήμο Φαρκαδόνας ενώ από τα 10 δημοτικά το ένα στην περιοχή μας.

Ειδικότερα τα νηπιαγωγεία που αναστέλλουν την λειτουργία τους είναι:

1ο Νηπιαγωγείο Φαρκαδόνας, Νηπιαγωγείο ερβωτών, Νηπιαγωγείο Νομής, Νηπιαγωγείο Κλοκοτού, Νηπιαγωγείο Διασέλλου, Νηπιαγωγείο Γεωργανάδων.

Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης αναστέλεται η λειτουργία του 1/θεσιου δημοτικού σχολείου Διασέλλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.