Δυσκολίες συνάντησε η πλειονότητα των υποψηφίων των πανελληνίων

Για τρίτη ημέρα οι Τρικαλινοί υποψήφιοι πέρασαν τις πύλες των 13 συνολικά εξεταστικών κέντρων με τις εξετάσεις να διεξάγονται ομαλά χωρίς να προκύπτουν προβλήματα

Με τα μαθήματα της Ιστορίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τη Φυσική για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής συνεχίστηκαν και στα Τρίκαλα οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

Για τρίτη ημέρα οι Τρικαλινοί υποψήφιοι πέρασαν τις πύλες των 13 συνολικά εξεταστικών κέντρων με τις εξετάσεις να διεξάγονται ομαλά χωρίς να προκύπτουν προβλήματα.

Συγκεκριμένα στο νομό Τρικάλων και για τα τρία εξεταζόμενα μαθήματα δήλωσαν συμμετοχή 1.031 υποψήφιοι, εκ των οποίων προσήλθαν να διαγωνιστούν 999 υποψήφιοι, απουσίαζαν 32 με το ποσοστό αποχής να αγγίζει το 3,10%.

Κατά την έξοδο των υποψηφίων από τα εξεταστικά κέντρα και δη εκείνων που διαγωνίστηκαν στη Φυσική, τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Τα θέματα τα οποία κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης χαρακτηριζόταν δύσκολα, απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή και δεύτερη σκέψη.

Στο δεύτερο μάθημα βαρύτητας αυτό της Ιστορίας η εικόνα διέφερε κατά πολύ από εκείνη της Φυσικής. Τα θέματα στην Ιστορία χαρακτηρίστηκαν βατά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Με εξαίρεση το θέμα Β1, το οποίο χρειαζόταν συνδυαστική σκέψη, τα υπόλοιπα θέματα ήταν αρκετά σαφή και κατανοητά.

Στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τα θέματα επίσης ήταν σαφή, διαβαθμισμένης δυσκολίας και δομημένα έτσι ώστε οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι να προσεγγίσουν με άνεση έναν καλό βαθμό.

Οι εξετάσεις στα ΓΕΛ συνεχίζονται την Παρασκευή και ολοκληρώνονται την επόμενη Τρίτη με το μάθημα της Βιολογίας.