Δυο θετικά κρούσματα κορονοϊού στο Διάσελλο από τα σημερινά Rapid Tests

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης το Διάσελο και την Κρήνη για την διενέργεια γρήγορων τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού

Σε δυο κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την διενέργεια ράπιτ τεστ στο γενικό πληθυσμό. Στόχος των ελέγχων η προστασία του γενικού πληθυσμού και η αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» τα κλιμάκια επισκέφτηκαν αρχικά το Διάσελο, κοινότητα στην οποία τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαπιστωθεί αρκετά κρούσματα κορονοϊού σε διάφορες ηλικιακές ομάδες κατοίκων που διαβιούν μόνιμα εκεί. Από τα 20 συνολικά τεστ που διενεργήθηκαν στο χωριό, προέκυψαν δυο θετικά κρούσματα.

Επόμενος σταθμός η Κρήνη, όπου ελέγχθηκαν 57 άτομα που προσήλθαν για την πραγματοποίηση του γρήγορου τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. από τα δείγματα που ελήφθησαν στην Κρήνη δεν υπήρξε ευτυχώς κανένα κρούσμα.

Γιατροί της περιοχής μας συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας καθώς το τελευταίο διάστημα σε πολλές κοινότητες του Δήμου, υπάρχουν αρκετά θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε καθημερινή βάση ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αγγίζει τα 4 περιστατικά, τα οποία είτε νοσούν ελαφρά, είτε βαριά.

Για την αποφυγή της διασποράς του ιού συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή και αναγκαία η χρήση μάσκας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός.