Δυναμική παρουσία των μικρών αθλητών στο 10ο πανελλήνιο παιδικό τουρνουά πάλης

Το τουρνουά διεξήχθη χθες Κυριακή στα Τρίκαλα με την συμμετοχή 300 μικρών αθλητών  από όλη την Ελλάδα

Δυναμική υπήρξε η παρουσία 300 παιδιών ηλικίας 5 – 12 ετών που συμμετείχαν στο 10ο πανελλήνιο παιδικό τουρνουά πάλης. Το τουρνουά διοργανώθηκε στην πόλη των Τρικάλων από τον ΑΠΣ.

Κατά την διοργάνωση τα παιδιά αγωνίστηκαν πάνω στο συγκεκριμένο άθλημα, προωθώντας την ιδέα του Αθλητισμού.

Κατά το 10ο πανελλήνιο παιδικό τουρνουά πάλης αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά πολλά ταλέντο ενώ κυριάρχησαν μεγάλες και μικρές διακρίσεις με τους θεατές να απολαμβάνουν ένα μοναδικό αθλητικό θέαμα με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που υπόσχονται πολλές μεγάλες, μελλοντικές επιτυχίες.

Πριν από την έναρξη της αθλητικής διοργάνωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο  καθηγητής Φυσικής Αγωγής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νίκος Τσιακάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Λώλης, ο κ. Ντίνος Μπάρδας και η αντιδήμαρχος κα Έφη Λεβέντη, οι οποίοι στάθηκαν στα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο Αθλητισμός στον άνθρωπο και δη στις μικρές ηλικίες.

Διευκρίνισαν, ότι η πάλη δεν είναι για τα παιδιά μόνο ένας τρόπος εξάσκησης και ανάπτυξης των σωματικών τους ικανοτήτων αλλά και μία ευκαιρία για να δημιουργήσουν καινούριους φίλους, να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν και να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Οι συνήθειες που θα αποκτήσουν τα παιδιά δια μέσου της πάλης, θα τα συνοδεύσουν σε όλη τους τη ζωή. Επιπρόσθετα η σωματική άσκηση των παιδιών, θα έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για τη σωματική τους υγεία