Δύναμη και υγεία στους πυροσβέστες του Κλιμακίου Οιχαλίας

Η οικογένεια του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου έκοψε την πίτα και αντάλλαξε ευχές για την τρέχουσα χρονιά

Βρίσκονται δίπλα μας 24 ώρες το 24ωρο κι επεμβαίνουν άμεσα, όταν κληθούν για να προστατέψουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Ο λόγος για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας που αγωνίζονται καθημερινά για να μας προστατέψουν από έκτακτους κινδύνους, πυρκαγιών, ατυχημάτων, φυσικών φαινομένων.

Από την σύσταση του έως σήμερα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Οιχαλίας έχει προσφέρει πολλά. Συνέδραμε σε χιλιάδες περιστατικά και πραγματικά η πλειονότητα των επεμβάσεων στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι υπάλληλοι του Κλιμακίου συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο πιστοί στο καθήκον και στο χρέος απέναντι στο πολίτη.

Σ’ όλα τα παραπάνω αναφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης, στην διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας, τοπικά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και φορείς της περιοχής μας.

Την πίτα ευλόγησαν ο π. Παϊσιος Βάλλας, (ο οποίος είναι και πυροσβέστης) και ο εφημέριος της Φαρκαδόνας π. Αθανάσιος Κούτσιας, ο οποίος ευχήθηκε οι Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Τρείς Παίδες εν Καμίνω, να βρίσκονται πάντα δίπλα και να προστατεύουν τους υπαλλήλους του Κλιμακίου. Παράλληλα ο ιερέας μιλώντας για τους υπαλλήλους εξήρε το έργο τους, δηλώντας ότι αποτελούν πρότυπα καθήκοντος και διακρίνονται για τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα και την αγάπη για τον άνθρωπο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον προϊστάμενο του Κλιμακίου κ. Γρηγόρη Μητράκο και το σύνολο των υπαλλήλων.

Ο κ. Γαλάνης στο χαιρετισμό του πέραν των ευχών μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί το τοπικό Κλιμάκιο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατά καιρούς συνδρομή του Κλιμακίου σε διάφορες σωστικές παρεμβάσεις σε Θεσσαλικό αλλά και ευρύτερα πανελλαδικό επίπεδο.

Ο διοικητής μιλώντας περαιτέρω κάλεσε την διοίκηση και τους εργαζομένους να συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού της περιοχής, προκειμένου να υπάρχει ευαισθητοποίηση των πολιτών για την μείωση ή εξάλειψη των δυσάρεστων περιστατικών.

Τις ευχές απηύθυνε και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση.

Τέλος στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο υποδιευθυντής του Α.Τ. Φαρκαδόνας κ. Δημήτρης Καραϊσκος καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του Σωματείου ΕΥΠΣ Νομού Τρικάλων Σωτήρης Νάστας.