Διορία στους αδιάφορους ιδιοκτήτες οικοπέδων δίνει ο Δήμος Φαρκαδόνας

Δήμος και κοινότητες καλούν τους συνδημότες να αποψιλώσουν τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα

Πλήρης είναι η αδιαφορία ιδιοκτητών οικοπέδων σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, τα οποία βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών και παραμένουν ακαθάριστα. Τα παράπονα των κατοίκων εντείνονται, όπως άλλωστε και η ανησυχία για την πρόκληση κάποιας πυρκαγιάς, αλλά και του κινδύνου για την πρόκληση κάποιου ατυχές συμβάντος με το τσίμπημα κάποιου ερπετού σε ανυποψίαστο πολίτη.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το γεγονός δεν περνά απαρατήρητο από το Δήμο Φαρκαδόνας, όπου η Υπηρεσία Καθαριότητας δέχεται πολλές οχλήσεις πολιτών, που σπεύδουν να καταθέσουν τα παράπονά τους για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

«Το φαινόμενο είναι συχνό και ανησυχητικό. Είναι αρκετοί εκείνοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων σε κατοικημένες περιοχές στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου μας, που διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας ή και στο εξωτερικό και αδιαφορούν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους. σαφώς και το θέμα μας ανησυχεί έντονα τόσο ως Δήμος, όσο και τις κοινότητες. Παρά τις εκκλήσεις όλων μας δυστυχώς δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση. Κι όπου δεν υπάρχει ανταπόκριση, μετά την εξάντληση όλων των μέσων και τρόπων, ακολουθούν τα πρόστιμα για να συνετιστούν», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κοσμάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Κοσμάς μιλώντας στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» η αντιδημαρχία συνεχίζει να έρχεται σε επαφή με τους προέδρους των κοινοτήτων, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις και συστάσεις για τις ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιήσουν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οι πρόεδροι των κοινοτήτων θα πρέπει να προχωρήσουν σε δημόσια ενημέρωση στις κοινότητες τους για την άμεση ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων. Μάλιστα από την ανακοίνωση θα δίνεται χρονικό περιθώριο 15 ημερών για τον καθαρισμό. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί τότε ο Δήμος θα επιβάλει πρόστιμα στους κατόχους των οικοπέδων 0,50 λεπτά του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο σε μηνιαία βάση μέχρι να συνετιστούν οι αδιάφοροι ιδιοκτήτες.

Το θέμα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρό καθώς διανύουμε ακόμη το καλοκαίρι και υπάρχει έντονη ξηρασία, αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες περιουσίες.

Μάλιστα κάτοικοι των χωριών σκοπεύουν άμεσα να κινηθούν νομικά, κατά ιδιοκτητών και αιρετών, προκειμένου να δοθεί λύση στο οξύ πρόβλημα.