Διεθνική ημερίδα (multiplier event) από το 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ Τρικάλων

Στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 «A European School Around The World»(ESAW) με συντονιστή το σχολείο “Istituto di Istruzione Superiore L.Fazzini-V.Giuliani” από την πόλη Vieste της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε διεθνική ημερίδα (multiplier event) από το 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ Τρικάλων στις 23 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Αετών Μέλαθρον». Τίτλος της  ημερίδας «ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ: Επταήμερα τουριστικά πακέτα – Παρουσίαση ενός τουριστικού οδηγού» και σκοπός της η διάχυση των δράσεων που πραγματοποιούνται στο εν λόγω πρόγραμμα και η ιδιαίτερη προβολή του πνευματικού προϊόντος που δημιουργήθηκε από τον τομέα πληροφορικής του σχολείου με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Δημήτρη Καραμπατάκη. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πολυμεσικής εφαρμογής – ιστότοπου (website) – ενός ταξιδιωτικού οδηγού για την πόλη κάθε σχολείου – εταίρου χρησιμοποιώντας τους χάρτες Google, το πρόγραμμα δημιουργίας εικονικών περιηγήσεων Google Builder Tour (Google Earth) και την εκπαιδευτική πλατφόρμα για τη δημιουργία video quiz “Edpuzzle”.

Οι πληροφορίες που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τα επταήμερα τουριστικά πακέτα προσφοράς κάθε σχολείου-εταίρου. Περιλαμβάνεται επίσης ένα video quiz για να εξοικειώσει τους πιθανούς επισκέπτες με τα sites είτε για να προετοιμαστούν για την περιήγηση στα αξιοθέατα είτε για να κρατήσουν στη μνήμη τις μοναδικές στιγμές που έχουν βιώσει. Η δημιουργία ακολουθείται από ένα βήμα προς βήμα εκπαιδευτικό εργαστήριο που περιλαμβάνει τόσο τη δημιουργία εικονικής περιήγησης όσο και το video quiz (εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους μαθητές). Κύριοι ομιλητές κατά το 1ο μέρος της εκδήλωσης ήταν ο κος Ιωάννης Μπουτίνας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η κα Ευαγγελία Ζαφείρη, σύμβουλος του τομέα τουρισμού στο επιμελητήριο Τρικάλων και ο κος Γεώργιος Κουρέλης, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της “Visit Meteora”. Τα θέματα των παρουσιάσεων τους ήταν «Οι νέες τάσεις προώθησης του τουριστικού προϊόντος», «O τουρισμός στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων» και «Μια νέα εποχή στην τουριστική βιομηχανία – το παράδειγμα της “Visit Meteora”» αντίστοιχα.

Στο 2ο μέρος της ημερίδας παρουσίασαν ο κος Giuseppe Corso, Καθηγητής, Συντονιστής του προγράμματος Erasmus+2016-1-IT02-KA201-024467– ESAW, η κα Χαρά Ρουσουλιώτη, καθηγήτρια φιλόλογος του 1ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ Τρικάλων, υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στο ελληνικό σχολείο και ο κος Δημήτριος Καραμπατάκης. Τα θέματα των παρουσιάσεων τους ήταν «Υλοποίηση του προγράμματος ΚΑ2 με τίτλο “A European School Around the World” – ESAW.

(2016-2018)», «Η ιστοσελίδα του προγράμματος- επταήμερα τουριστικά πακέτα για το νομό Τρικάλων» και «Ένας τουριστικός οδηγός για τα Τρίκαλα:  Τα αξιοθέατα της πόλης μου»

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Μπουτίνας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίας, κος Αναστασίου Άκης, ο κος Δημήτριος Ντρίζος, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών και σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης για το 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ και η Διευθύντρια του σχολείου κα Θωμαΐδα Πέτα. Την όλη ευθύνη και εποπτεία για το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κος Θανάσης Βράντζας, καθηγητής πληροφορικής του σχολείου και τομεάρχης του τομέα πληροφορικής ενώ τη μετάφραση διεκπεραίωσε η κα Κατερίνα Μπαντέκα, καθηγήτρια Αγγλικών και Υποδιευθύντρια του σχολείου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν φοιτητές του Erasmus+ του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, εκπρόσωποι ξενοδοχείων της πόλης, καθηγητές ξένων γλωσσών, εκπρόσωποι συλλόγων καθώς και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Με την εκδήλωση αυτή κορυφώθηκε και η εβδομάδα υποδοχής των σχολείωνεταίρων από την Ιταλία, τη Σουηδία, την Ισπανία και τη Γαλλία που φιλοξενούνται από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ από τις 19 έως και τις 25 Φεβρουαρίου για την πραγματοποίηση της 4ης συνάντησης μαθησιακών/ εκπαιδευτικών/διδακτικών δραστηριοτήτων. Οι μαθητές των ξένων σχολείων εκπαιδεύτηκαν στα εργαστήρια πληροφορικής του σχολείου στη δημιουργία της πολυμεσικής εφαρμογής – ιστοτόπου και παρέστησαν στο multiplier event. Το πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα αξιοθέατα του νομού απανθίστηκε με γευστικό ταξίδι σε παραδοσιακές νοστιμιές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας τους σχολείου για την πολύτιμη βοήθειά τους όπως και στο Εργαστήριο Βυζαντινών εικόνων «Ζερβόπουλος» στην Καλαμπάκα για την ευγενική χορηγία δώρων για τους φιλοξενούμενους.

Για το 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Χαρά Ρουσουλιώτη