Διάκριση της Ευαγγελίας Γραμμένου, φιλολόγου στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας

Η Φαρκαδόνια φιλόλογος συμμετείχε με το έργο της «Τελευταία έξοδος, ξελευτερία» και κέρδισε το έπαινο στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Γραφή.

Κέρδισε επάξια τον «Έπαινο» το διήγημα της Φαρκαδόνιας εκαπιδευτικού Ευαγγελία Γραμμένου, η οποία συμμετείχε με το έργο της, «Τελευταία έξοδος, ξελευτερία» στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Γραφή. Το διήγημα της Ευαγγελίας Γραμμένου προκρίθηκε ανάμεσα σε 424 συμμετοχές και κέρδισε τον «Έπαινο».

Το θέμα αφορούσε την πανδημία και είχε τίτλο τον στίχο του Σαββόπουλου …σαν βγω απ’ αυτή τη φυλακή!

Ο πυρήνας του διηγήματος, που θα έχουμε τη δυνατότητα να το διαβάσουμε μόλις εκδοθεί, είναι η ζοφερή κατάσταση που δημιούργησε η καραντίνα και πως επηρέασε με τραγικό τρόπο σε κάποιες περιπτώσεις, σπάζοντας τα όρια της λογικής.

Όπως τονίζει και η συγγραφέας στο σημείωμα του διηγήματος, «Η λογοτεχνία αποτελεί ένα οδυνηρά μεταμορφοποιητικό μέσο της όποιας νοσηρής πραγματικότητας».

Το διήγημα μαζί με τα υπόλοιπα που διακρίθηκαν θα εκδοθούν από τον εκδοτικό οίκο στο αμέσως επόμενο διάστημα.  

Εκατοντάδες ήταν οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαίωσε την αρχική πρωτοβουλία των εκδόσεων να δημιουργήσουν ένα βήμα κατάθεσης της συγγραφικής δημιουργίας των τελευταίων ετών στη χώρα μας. Άλλωστε όπως σημειώθηκε στην περιγραφή του διαγωνισμού, «η κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, πιέζει σημαντικά τον ζωτικό μας ορίζοντα» σε σημείο που αναζητούμε δημιουργικές διεξόδους όπως είναι η συγγραφή.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή αλλά και η αμέριστη υποστήριξη στο διαγωνισμό των κριτών του διαγωνισμού που αποτελούνταν από τον συγγραφέα Θανάση Χειμωνά, τον συγγραφέα και στιχουργό Γιώργο Πολυμενάκο και το συγγραφέα και εκπαιδευτή στη Δημιουργική Γραφή, Νίκο Μάντζιο.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο σε ανοιχτή εκδήλωση στα Τρίκαλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.