Δεκάδες Τρικαλινοί αγκάλιασαν την εκδήλωση της «Φλόγας»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και συμμετείχαν επτά σύλλογοι του νομού, προσφέροντας ένα όμορφο πρόγραμμα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα των νεοπλασματικών ασθενειών

Επτά σύλλογοι του νομού αγκάλιασαν την εκδήλωση της «Φλόγας, του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και γενικότερα την Τρικαλινή κοινωνία στο θέμα των νεοπλασματικών ασθενειών.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν και δεκάδες Τρικαλινοί, ταυτόχρονα και Φαρκαδόνιοι, που βρέθηκαν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, για να απολαύσουν ένα εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, στηρίζοντας παιδιά και οικογένειες που παλεύουν με το πρόβλημα και την ασθένεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και συμμετείχαν ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μονής, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ο Ασκληπιός», το «Τρίκκη», Κέντρο Χορού Τρικάλων, ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Λογγακίου κα ο Μορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Πλατανιωτών.

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Φλόγα συμπαραστέκονται στις οικογένειες και αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Στα Τρίκαλα, και στην ευρύτερη περιοχή, η δράση του συλλόγου, πλαισιώθηκε από δεκάδες ανθρώπους, που αγκάλιασαν το έργο του, αλλά και το στόχο που δεν είναι άλλος από τη στήριξη των οικογενειών και των παιδιών που χτυπήθηκαν από τον «κεραυνό», όπως συνηθίζεται να περιγράφεται. Όλα αυτά ξεκίνησαν στην πόλη μας πριν μια δεκαετία περίπου και σήμερα, ακόμη και μέσα στην κρίση, η «Φλόγα» είναι ένα συλλογικό πρόσωπο, με σπουδαία δράση.

Το σημαντικό είναι ότι ακόμη και σε δύσκολες εποχές, ο καθένας στο βαθμό που μπορεί, βοηθά στο έργο του συλλόγου. Είναι σπουδαίο, ότι στον τόπο μας, ακόμη και όσοι δεν έχουν βιώσει τον πόνο αλλά και τις ανάγκες που προκαλεί ο καρκίνος σε ένα παιδί, επιλέγουν να μην κλείσουν τα μάτια απέναντι στο πρόβλημα.