Χώρος πολιτισμού, παράδοσης και μνήμης δημιουργείται στην Κρήνη

Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή το Λαογραφικό Μουσείο Κρήνης που συστήθηκε μετά τις ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου και των κατοίκων του χωριού

Το μεγάλο ταξίδι στο παρελθόν και στη ζωή των κατοίκων του χωριού ξεκίνησε στην Κρήνη, από την στιγμή που άνθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου για την συγκέντρωση ειδών και αντικειμένων που χρησιμοποιούνταν τα παλαιότερα χρόνια για τις δουλειές και το σπίτι.

Ο Σύλλογος, μήνες πριν κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να παραχωρήσουν στην διοίκηση κάθε είδος ή αντικείμενο, το οποίο χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να φιλοξενηθούν στο χώρο που προοριζόταν για την δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου.

Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν κάτι περισσότερο από μεγάλη, καθώς η πλειονότητα αυτών, προσέφερε σειρά αντικειμένων και ειδών, που παρέμειναν αχρησιμοποίητα, κρύβοντας την ιστορία και την παραδοσιακή πορεία του χωριού.

Σε δεύτερη φάση ο Σύλλογος αποφάσισε να συστήσει ένα Λαογραφικό Μουσείο στο κέντρο του χωριού και στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου Κρήνης. Ένα ζεστό χώρο, ο οποίος θα φιλοξενεί, την ιστορία και την παράδοσή του τόπου.

Το Λαογραφικό Μουσείο έχει «στηθεί» και θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 17:30 το απόγευμα.

Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συντοπίτες να παραστούν στα εγκαίνια του Μουσείου.