Χωρίς συναυλίες, θέατρα αλλά και πανηγύρια το καλοκαίρι

Σύλλογοι και Αθλητικοί Όμιλοι περίμεναν το καλοκαίρι για την διοργάνωση των εκδηλώσεων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση, δυστυχώς όμως ο κορονοϊός δεν αφήνει τέτοια περιθώρια

Τα προηγούμενα χρόνια περιμέναμε το καλοκαίρι για να απολαύσουμε το πολιτιστικό πρόγραμμα που ετοίμαζαν Δήμοι και φορείς του νομού. Δυστυχώς το καλοκαίρι λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού δεν θα επιτραπεί η διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ για την αποφυγή συνωστισμού. Μεγάλα ονόματα τραγουδιστών που πραγματοποιούσαν συναυλίες στα Τρίκαλα και στις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας και κέντριζαν την προσοχή των πολιτών δεν θα μας επισκεφτούν στο πλαίσιο των απαγορεύσεων ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με μεγάλους θιάσους.

Αυτό το καλοκαίρι δεν θα μείνουμε μονάχα χωρίς συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, θα μείνουμε και χωρίς πανηγύρια τόσο στα ορεινά, όσο και στα πεδινά χωριά του νομού. Οι υπαίθριες συναυλιακού τύπου εκδηλώσεις, υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, στην προκειμένη περίπτωση κλαρίνο, δεν θα επιτρέπονται για την αποφυγή συνωστισμού. Το γεγονός αυτό έρχεται να προκαλέσει προβληματισμό στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες των ορεινών χωριών που είχαν συνδυάσει το καλοκαίρι με τα παραδοσιακά πανηγύρια που τα ανέμεναν όλο το χρόνο.

Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί και στις περιπτώσεις των Συλλόγων και των Αθλητικών Ομάδων που υφίστανται κυρίως στα χωριά που μέσα στο καλοκαίρι διοργάνωναν τις υπαίθριες, θερινές χοροεσπερίδες τους στις πλατείες των χωριών και στα γήπεδα. Κυρίως για τους Αθλητικούς Ομίλους κυριαρχεί έντονη απογοήτευση, μιας και η πλειονότητα ανέμεναν το καλοκαίρι για την διοργάνωση των υπαίθριων εκδηλώσεων για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα τους εξυπηρετούσαν στα πρώτα έξοδα με την έναρξη των αγώνων το φθινόπωρο.

KRINI LIVE