Χωρίς καταδύσεις του Σταυρού τα Θεοφάνια στα ποτάμια της Οιχαλίας και Φαρκαδόνας

Αγιασμοί εντός των Ναών και Λειτουργίες με την παρουσία 9 πιστών μονάχα, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για όλους μας. Όπως και το Πάσχα δεν ακούσαμε το Αναστάσιμο Μήνυμα, καθώς οι εκκλησίες παρέμειναν κλειστές λόγω του lockdown έτσι και σ΄ αυτή την γιορτινή περίοδο δεν θα ακούσουμε το Άγγελμα της Γεννήσεως του Χριστού. Η πανδημία του κορονοϊού επιβάλλει την συνέχιση των αυστηρών μέτρων που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τις 7 Νοεμβρίου.

Κι όσοι ήλπιζαν ότι την φετινή χρονιά θα παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία της Γεννήσεως του Χριστού δυστυχώς αυτό θα είναι ανέφικτο. Σύμφωνα με τις αποφάσεις τις κυβέρνησης οι εκκλησίες τόσο την ανήμερα των Χριστουγέννων, όσο και των Θεοφανίων θα λειτουργήσουν με μόλις 9 άτομα, πλην των Μητροπολιτικών Ναών όπου θα μετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις 25. Μάλιστα οι 9 που θα μετέχουν στις Θείες Λειτουργίες (θα έχουν εκδηλώσει πιο πριν ενδιαφέρον) θα έχουν ειδοποιηθεί νωρίτερα από τους ιερείς.

Αναφορικά με τις τελετές Καθαγιασμού των Υδάτων αυτές θα πραγματοποιηθούν εντός του Ναού κι όχι σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι οι εκδηλώσεις που διεξαγόταν τα προηγούμενα χρόνια στον Πηνειό ποταμό στην Φαρκαδόνα και στην γέφυρα της Οιχαλίας δεν θα τελεστούν.

Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία για ατομική προσευχή στις εκκλησίες σε ώρες που αυτές δεν θα λειτουργούν.