Στηριζόμενος στη παραδοσιακή Μικρασιάτικη συνταγή και στα αγνά υλικά, μεταξύ των οποίων το ντόπιο βούτυρο Ασπροποτάμου, μας χαρίζει μοναδικές, γλυκές γεύσεις  

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει στο ετήσιο καλοκαιρινό παζαράκι της Φαρκαδόνας, αλλά και στα πανηγύρια των χωριών της Φαρκαδόνας, την γλυκιά εμφάνιση των σταντ της Χαλβαδοποιίας «Γούναρη». Κανείς από τους Φαρκαδόνιους, τους Τρικαλινούς και ευρύτερα τους Θεσσαλούς, δεν μπορεί να λησμονήσει, τον τότε υπεύθυνο της Χαλβαδοποιίας, Δημήτρη Γούναρη, που καλούσε τον κόσμο να δοκιμάσει και να προμηθευτεί από τους πάγκους τον εκλεκτό χαλβά, με ένα μοναδικό σλόγκαν: «Χαλβάς Γούναρης, 40 μύγδαλα στο κιλό, να κάνει κρατς-κρατς να κρατσανάει», αφενός από τους ξηρούς καρπούς, αφετέρου από την λαχταριστή κρούστα του.

Πλέον ο χαλβάς «Γούναρη» προσμετρά 40 χρόνια γλυκιάς παρουσίας, τόσο στα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, όσο και σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Συνεχίζει να μας προσφέρει μια γλυκιά γεύση και απόλαυση, ένα γλυκό που ξεχωρίζει, στηριζόμενο σε Μικρασιατικές συνταγές, αλλά σε υλικά, όπως το βούτυρο, που λαμβάνεται από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας και συγκεκριμένα του Ασπροποτάμου.

Το γλυκό ταξίδι της οικογένειας Γούναρη, που πλέον έχει κατακτήσει τις καρδιές μας, ξεκίνησε το 1948, από τον Θανάση Γούναρη, με την δημιουργία ενός εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής στην περιοχή της Αγίας Μονής Τρικάλων. Με αγάπη και μεράκι για την Ζαχαροπλαστική, ο παλιός ζαχαροπλάστης των Τρικάλων, κατάφερε με την τέχνη του να «κλέψει» τις καρδιές όλων με τα γλυκά του, και να δημιουργήσει ένα όνομα, μια ιστορία, που πραγματικά υπήρξε και συνεχίζει δεκαετίες τώρα να μένει αξιοζήλευτη. Ο Θανάσης Γούναρης μεταβαίνοντας για εργασία στην Αθήνα έμαθε την τέχνη του χαλβά από Μικρασιάτες ζαχαροπλάστες που ήρθε να συνεργαστεί. Έλαβε πολύτιμες συμβουλές και μυστικά, ποντάροντας στην παράδοση και στην ποιότητα. Αυτές τις συνταγές τις μετέφερε στα Τρίκαλα, ξεκινώντας την παρασκευή του χαλβά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε «θραύση». Αρχικά οι Τρικαλινοί γνώρισαν την γλυκιά απόλαυση από το ζαχαροπλαστείο της οικογένειας που διατηρούνταν στα Τρίκαλα. Μετέπειτα από το ετήσιο παζάρια των Τρικάλων και τα πανηγύρια των χωριών. Διαδόθηκε γρήγορα από την γεύση, το άρωμα και την νοστιμιά που μετέδιδε το ντόπιο βούτυρο.

Λίγα χρόνια αργότερα τη σκυτάλη έλαβε ο γιός του Δημήτρης, που ανέλαβε τα ηνία της επιχειρήσεις μεταλαμπαδεύοντας την παράδοση, χρόνων. Η συνταγή δεν άλλαξε, παρέμεινε ίδια, κάνοντας το γλυκό να γίνεται ανάρπαστο σε κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Τα τελευταία χρόνια τη σκυτάλη της επιχείρησης έλαβε από τον παππού και τον πατέρα, ο εγγονός και γιος, Βαλάντης Γούναρης. Ο ίδιος ήρθε να εξελίξει την επιχείρηση, αφενός να στηρίξει περεταίρω την παρασκευή του χαλβά, αφετέρου να εντάξει κι άλλα γλυκά στη λίστα παρασκευής χαρίζοντας στο κόσμο μοναδικές απολαύσεις.

Η επιχείρηση συνεχίζει να έχει έδρα την Αγία Μονή, επί της οδού Πύλης 74, έναντι της πλατείας Δημήτρη Μητροπάνου, διατηρεί ταυτόχρονα το τουριστικό κατάστημα στην Ελάτη Πύλης και το κατάστημα στην Χαλκίδα. Το τελευταίο διάστημα ανοίγει τα φτερά και στο εξωτερικό προμηθεύοντας με χαλβά ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, διαδίδοντας την εξαιρετική γεύση και νοστιμιά.

Ταυτόχρονα διαρκεί είναι η παρουσία σε κοινωνικές εκδηλώσεις πανηγύρια και παζάρια όλου του νομού και της Θεσσαλίας ενώ δυναμική είναι η παρουσία και σε Ελληνικές και διεθνής εκθέσεις.

Ζαχαροπλαστείο – Χαλβαδοποιία Γούναρης: Πύλης74, έναντι της πλατείας Δημήτρη Μητροπάνου, τηλέφωνο 2431034991.