Αυξημένη είναι το τελευταίο δεκαήμερο η διασπορά των εποχικών ιώσεων. Άτομα κάθε ηλικίας νοσούν από εποχικές ιώσεις, οι οποίες τους καθηλώνουν στο κρεβάτι, πριν προλάβουν να πραγματοποιήσουν ακόμη το αντιγριπικό εμβόλιο.

Όπως εξηγούν Φαρμακοποιοί της περιοχής μας, το τελευταίο διάστημα υπάρχει αισθητή μείωση στους αντιγριπικούς εμβολιασμούς κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί ήδη νοσούν από την γρίπη.

Τις τελευταίες ημέρες παυσίπονα, αντιπυρετικά, όπως επίσης και βιταμίνες βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση στα Φαρμακεία για την αντιμετώπιση των ιώσεων.

Ο φόβος της εποχικής γρίπης κινητοποιεί πολίτες να αγοράσουν εγκαίρως παυσίπονα, αντιπυρετικά και βιταμίνες, ώστε να θωρακίσουν τον οργανισμό τους από πιθανή μόλυνση

Όπως αναφέρουν φαρμακοποιοί δεν υπάρχει ανησυχία ωστόσο χρειάζεται επαγρύπνηση και καλή φροντίδα των εαυτών μας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στη νέα κατάσταση.

Οι συνεχόμενες μεταβολές του καιρού –καλοκαίρι μέσα στον Οκτώβριο- και η απότομη διαφοροποίησή του συντελούν στην έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, λένε οι ειδικοί. Τα περιστατικά του ιού της γρίπης αυξάνονται καθημερινά και ακόμη δεν έχουν έρθει οι κρύες ημέρες. Όσο αυξάνονται τα περιστατικά της γρίπης, τόσο αυξάνεται και η ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν αντιπυρετικά φάρμακα και βιταμίνες, προκειμένου να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.

Την ίδια στιγμή, η επάρκεια των εμβολιαστικών σκευασμάτων από τα φαρμακεία είναι ικανοποιητική και η ενημέρωση που γίνεται, τόσο από ιατρικό προσωπικό, αλλά και από στοχευμένες καμπάνιες για τον έγκαιρο εμβολιασμό των πολιτών, συμβάλλουν σημαντικά στα ποσοστά εμβολιασμού.