Τα παιδιά θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στα Τρίκαλα

Τι εισπράττουν οι εκπαιδευτικοί για την κατάσταση που βιώνουν μαθητές και μαθήτριες που επλήγησαν

Οι καταστροφές δεν άφησαν αλώβητο τίποτα στην περιοχή. Αυτό όμως που δεν πρέπει να παραλείψουμε ως προτεραιότητα είναι τα παιδιά. Τα παιδιά που βίωσαν την ανασφάλεια, τα παιδιά που είδαν τα σπίτια τους κατεστραμμένα και τη ζωή τους να αλλάζει σε μια στιγμή.

Επιστρέφοντας στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται κοντά τους αναγνωρίζοντας με κάθε τρόπο τα σημάδια που έμειναν στις ζωές τους αλλά και στην ψυχολογία τους. Πολλά από αυτά πλέον δεν έχουν ούτε κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, εννοώντας ένα σταθερό σπιτικό. Μένουν σε ξενοδοχεία είτε ως φιλοξενούμενα σε σπίτια συγγενών.

Λογικό λοιπόν όπως αναφέρουν στο Trikalanews.gr να υπάρχει μέσα τους αναστάτωση και να μην μπορούν να συγκεντρωθούν. Κάποια από αυτά, όπως ανέφερε και η γραμματέας της ΕΛΜΕ Τρικάλων Ουρανία Παπαζεύκου, είναι πολύ φορτισμένα συναισθηματικά, δεν μπορούν να βρούνε χώρο για συγκεντρωμένο και ήρεμο διάβασμα. Όπως επισημαίνει η έμπειρη εκπαιδευτικός, όλα τα σχολεία πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με ψυχολόγους που θα μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά που βιώνουν για ακόμη μια φορά κάτι τόσο δυστοπικό.

Ας φανταστούμε τώρα ένα παιδί που δίνει πανελλήνιες φέτος και που έχασε το σπίτι του. Να προσπαθεί να διαβάσει σε ένα κοντέινερ ή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου…

Βασική προϋπόθεση είναι η στέγη «Η μόνη αξιοπρεπής λύση είναι αυτή» τόνισε στο Trikalanews.gr.

Όπως και οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ έτσι και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταθούν στα παιδιά. Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Γιώργος Τσιάκαλος, ανάρτησε μια συγκινητική στιγμή από την αγορά παπουτσιών για μαθητές και μαθήτριες σχολείων σε χωριά που επλήγησαν.

«Η σκέψη μας ήταν και είναι από την πρώτη στιγμή σε σας» ανέφερε μεταξύ άλλων ελπίζοντας ότι θα είναι η τελευταία αρνητική εμπειρία που θα βιώσουν στη ζωή τους. Και στα δημοτικά και νήπια όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.

Από ένα ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά βρέθηκαν σε κάτι άγνωστο.

Πηγή: trikalanews.gr