Στο Κεραμίδι o Νίκος Ανδρουλάκης με την Ιράτσε Γκαρσία Πέρες

Τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Φαρκαδόνας και Παλαμά Καρδίτσας επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας η πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες. Συνοδεύονταν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, την γραμματέα της Κοινοβουλευτική Ομάδας, Ευαγγελία Λιακούλη, τον ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα και τον γραμματέα του Τομέα Περιβάλλοντος Παναγιώτη Δημόπουλο.

Η επίσκεψη με την κυρία Πέρες είχε στόχο την ένωση δυνάμεων για την εξασφάλιση της απαραίτητης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και τεχνογνωσίας.

Η αντιπροσωπεία, μετά το Δήμο Παλαμά, επισκέφτηκε το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας, όπου την ανέμεναν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής, ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Γεωργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Καραμάνος δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ομάδας του Σπύρου Αγναντή, καθώς επίσης και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, που τους ξενάγησαν στην κοινότητα, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με πλήρη καταστροφή. 

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην πρόεδρο των S&D, τονίζοντας  ότι η επίσκεψή της στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στον θεσσαλικό λαό.

«Χρειαζόμαστε τα ευρωπαϊκά ταμεία να στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως, τα περισσότερα χρήματα ήταν κονδύλια που ήδη δικαιούνταν η χώρα μας. Εμείς θέλουμε νέους πόρους κι ένα σύγχρονο σχέδιο. Γι’ αυτό προτείναμε από το βήμα της ΔΕΘ τη συγκρότηση μιας task force με ομάδες εργασίας, για να αξιοποιηθούν τα χρήματα με διαφάνεια και ταχύτητα χωρίς ίχνος πελατειασμού που τον ζήσαμε στην περίπτωση του «Ιανού» με την καταστροφή και την καθυστέρηση της αντιμετώπισης όλων των επιπτώσεων αυτής της περιπέτειας πριν από τρία χρόνια.», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

Η απόλυτη ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη φαίνεται στο ότι πέρασαν πάρα πολλές μέρες και ακόμη και σήμερα, εδώ στη Θεσσαλία, χιλιάδες νεκρά ζώα δεν έχουν καεί, δεν έχουν περισυλλεγεί. Είναι μια αδιανόητη κατάσταση. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προτεραιότητες για την υγειονομική προστασία των πολιτών.

Τέλος, οι δικαιολογίες της περιφέρειας για εμπειρική αντιμετώπιση των φαινομένων που αφορούσαν τη διαχείριση υδάτων, εν έτει 2023, δείχνει ότι χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης υδάτων σε όλη τη Θεσσαλία. Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να μην ξαναπεράσει ο πολίτης της Θεσσαλίας κάτι ανάλογο.