Μετρούν τις αντοχές τους οι προσωρινά φιλοξενούμενοι στην δομή του Γριζάνου 

Τις ψυχικές τους αντοχές μετρούν οι πλημμυροπαθείς που φιλοξενούνται προσωρινά στην πρόχειρη δομή φιλοξενίας του Γριζάνου. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ιδιαίτερα δύσκολη καθώς εδώ και ημέρες αναγκάζονται να παραμείνουν στις σκηνές που έχουν στηθεί στο γήπεδο του Γριζάνου με ότι αυτό συνεπάγεται, μιας και βρίσκονται αντιμέτωποι με την υγρασία, το κρύο τις βραδινές ώρες αλλά και με τα πολλά έντομα που συντηρεί το κλίμα και οι συνθήκες.

Αν και ο εφημέριος του Γριζάνου, π. Βασίλειος, με την πρόεδρο του Γριζάνου Ευανθία Κακαδιάρη και τους 30 εθελοντές που πασχίζουν καθημερινά για το καλύτερο, δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι όσο περνούν οι ημέρες χάνουν αντοχές και υπομονή.  Αυτό που ζητούν σήμερα, μετά των δέκα και πλέον ημερών διαμονής στην πρόχειρη δομή, είναι η άμεση λύση μεταφοράς τους είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε κοντέινερ, είτε σε σπίτια τα οποία θα ενοικιαστούν για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Οι ίδιοι εκφράζουν τους φόβους τους, να μην ξεχαστούν εκεί, με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς το φθινόπωρο βρίσκεται σε εξέλιξη και ο καιρός αργά ή γρήγορα θα αλλάξει προς το χειρότερο με αποτέλεσμα η διαβίωσή τους να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη.

Ζητούν από το Δήμο Φαρκαδόνας και τους φορείς να μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να τελειώσει γρήγορα η «Οδύσσεια» που ζουν, να εγκατασταθούν σε ασφαλείς χώρους μέχρι να προωθηθεί το ζήτημα της στεγαστικής αποκατάστασης.