Άρχισαν να κλείνουν ραντεβού για κομμωτήρια

Με υπερορίες θα δουλέψουν κομμωτές και κομμώτριες μόλις επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες  

Τα μοντέρνα κουρέματα, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, οι ανταύγειες, τα περιποιημένα μούσια και μουστάκια των μερακλήδων για ένα περίπου 50ημερο έχουν παραμεριστεί μετά την αναστολή της λειτουργίας των κομμωτηρίων σ΄ όλο των νομό.

Τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί για την αποφυγή του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού έχουν συνέπειες και στην εξωτερική μας εμφάνιση τόσο στην κόμη, όσο και στην αισθητική προσώπου κι άλλων σημείων του σώματος.

Μετά από την πολυήμερη αναστολή λειτουργίας των κομμωτηρίων πλέον ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα και για την επαναλειτουργία τους, όπως εξάλλου και των ινστιτούτων αισθητικής. Πιθανότερη ημερομηνία επαναλειτουργίας είναι εκείνη της 4ης Μάϊου γεγονός που ωθεί εκατοντάδες πολίτες σήμερα να ζητούν να κλείσουν ραντεβού, παίρνοντας σειρά προτεραιότητας, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα καθίσουν στον λουτήρα.

Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τους κομμωτές οι πελάτες επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες των εν λόγω επιχειρήσεων, θέλοντας να διασφαλίσουν ότι θα περιποιηθούν την εικόνα τους αμέσως μόλις λήξει αυτή η περίοδος. Θεωρητικά, αν κάναμε ένα γρήγορο υπολογισμό, είναι ήδη κλεισμένες οι δύο πρώτες δύο εβδομάδες, εξηγούν πολλοί κομμωτές.

Κάποιοι κομμωτές δίνουν, μάλιστα, οδηγίες, μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης για απλές διαδικασίες, ώστε να υπάρξει ένα μικρό «συμμάζεμα». Συμβουλές κυρίως σε άνδρες, προκειμένου να κουρευτούν μέχρι να τους πιάσουμε και πάλι στα χέρια τους οι κομμωτές.

Οι κομμωτές φροντίζουν να καθοδηγούν ώστε να μην προβούν σε αποτυχημένες απόπειρες και αντιμετωπίσουμε μετά τη δυσκολία να επαναφέρουμε τα μαλλιά στην προηγούμενή τους μορφή.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη των προστατευτικών μέτρων και το κλείσιμο των κομμωτηρίων δεν υπάρχουν σε επίπεδο νομού και περιφέρειας καταγγελίες για επισκέψεις κομμωτών σε σπίτια, όπως φυσικά και λειτουργία κομμωτηρίων, μιας και ο φόβος διασποράς του κορονοϊού είναι έντονος.

KRINI LIVE