Άμεση ενημέρωση για το πότε θα ανοίξουν οι λαϊκές ζητούν οι παραγωγοί

Η αναστολή των λαϊκών βάσει της αρχικής απόφασης ισχύει μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις

Στο άγνωστο βαδίζουν μέχρι και σήμερα οι αγρότες – παραγωγοί της λαϊκών αγορών και δη όλων εκείνων που εκθέτουν τα προϊόντα τους στη λαϊκή αγορά της Φαρκαδόνας, σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργία τους. Όπως είναι γνωστό οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλίας και το πλανόδιο εμπόριο ανέστειλαν την λειτουργία τους στις 10 Απριλίου μετά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στον οικισμό ΡΟΜΑ της Νέας Σμύρνης Λάρισας. Η αναστολή λειτουργίας είχε αποφασιστεί από τον αρμόδιο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να ισχύσει για ένα 14ημερο το οποίο βάσει των ημερομηνιών λήγει την Παρασκευή 14 Απριλίου. Ωστόσο καμιά από τις αρμόδιες Αρχές, υπουργείο αλλά και Δήμος δεν έχει ανακοινώσει τη λειτουργία ή μη με τους αγρότες – παραγωγούς να εκφράζουν το προβληματισμό τους για το αν θα βγουν Σάββατο στο παζάρι. Αξίζει να σημειωθεί το πρώτο παζάρι για το νομό Τρικάλων, που ανεστάλη η λειτουργία του ήταν εκείνο της Φαρκαδόνας μιας η απόφαση εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Απριλίου. Κατά αυτό τον τρόπο η επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών θα ξεκινήσει εκ νέου από την Φαρκαδόνα μιας και τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να λήξουν το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου και την επομένη συμπίπτει με το παζάρι της Φαρκαδόνας.

Οι αγρότες – παραγωγοί ζητούν να τους ενημερώσει κάποιος επίσημα για το αν θα λειτουργήσει το παζάρι το ερχόμενο Σάββατο. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν ανακοινωθεί κάτι επίσημο μέχρι και την Πέμπτη, καλούν το Δήμο Φαρκαδόνας και την αρμόδια αντιδημαρχεία να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Περιφέρεια ή το Υπουργείο προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ζήτημα της επαναλειτουργίας. Κι αυτό γιατί για να βγουν στην λαϊκή απαιτείται μια προετοιμασία, έλευση στο χωράφι, κόψιμο των προϊόντων και πλύσιμο ώστε να είναι όλα έτοιμα για το Σάββατο. Η μη έγκυρη γνωστοποίηση θα σήμαινε γι’ αυτούς τους ανθρώπους τρίτη κατά σειρά εβδομάδα καταστροφής μετά τη ζημιά που υπέστησαν την παραμονή των Βαΐων αλλά και το Μεγάλο Σάββατο όπου οι πωλήσεις τους θα παρουσίαζαν αύξηση.

Εντωμεταξύ πολλοί είναι και οι δημότες που επικοινωνούν ηλεκτρονικά με την «KRINI LIVE» ζητώντας να ενημερωθούν για την στιγμή που θα ανοίξουν οι λαϊκές και δη της Φαρκαδόνας. Πολλοί από αυτούς κάνουν λόγο ότι από την στιγμή που έκλεισαν οι λαϊκές αγορές κυριαρχούν ελλείψεις σε βασικά φρούτα και λαχανικά και όταν υπάρχουν οι τιμές τους είναι εκτοξευμένες στα ύψη.

KRINI LIVE