Απετράπησαν τα χειρότερα την τελευταία στιγμή χάρη στην άμεση αντίδραση του οδηγού

Στο παρά ένα γλίτωσε πριν από λίγο οδηγός οχήματος στο ύψος του Αγίου Αθανασίου Κρήνης, όταν κινούμενος στο οδόστρωμα εμφανίστηκε μπροστά του ξαφνικά αγέλη αγριογούρουνων

Ήταν το περασμένο καλοκαίρι όταν νεαρός ηλικιακά οδηγός που κινούνταν στην περιφερειακή οδό Κρήνης – Οιχαλίας βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα δυσάρεστο περιστατικό, που παραλίγο να του κόστιζε τη σωματική ακεραιότητα. Χάρη στην άμεση αντίδραση και τα δυνατά αντανακλαστικά κατάφερε να κρατήσει το όχημα στο οδόστρωμα και να γλιτώσει, όχι όμως και τις ζημιές στο αυτοκίνητο.

Τότε ο οδηγός κινούμενος στην προαναφερόμενη οδό παρέσυρε ένα υπέρβαρο αγριογούρουνο που εμφανίστηκε απρόοπτα στο οδόστρωμα, στο ύψος του Αγίου Αθανασίου Κρήνης. Ο νεαρός οδηγός θα θυμάται για χρόνια το περιστατικό και το φόβο που τον κυριάρχησε.

Κι αν όλοι όσοι βρέθηκαν εκείνο το βράδυ του καλοκαιριού προσφέροντας βοήθεια στον οδηγό ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ευχόταν το γεγονός να αποτελέσει το τελευταίο, δυστυχώς αυτό, όπως όλα δείχνουν δεν ήταν.

Ένα νέο συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον ίδιο δρόμο και στο ίδιο σημείο. Ένα συμβάν που έρχεται να θορυβήσει και να αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα που κυριαρχεί και θα συνεχίσει μιας και ο αριθμός των αγριόχοιρων στην περιοχή της Κρήνης και ευρύτερα της Φαρκαδόνας, είναι μεγάλος μιας και μειώθηκε ελάχιστα. Φυσικά θα αυξηθεί μιας και ο χρόνος για την ολοκλήρωση της κυνηγετικής περιόδου είναι ελάχιστος καθώς απομένουν μόλις 18 ημέρες.

Το βράδυ λοιπόν της Παρασκευής οδηγός που κινούνταν στην περιφερειακή οδό, βρέθηκε αντιμέτωπος με αγέλη αγριογούρουνων που εμφανίστηκαν μπροστά του στο ύψος του Αγίου Αθανασίου. Με ελιγμό ο οδηγός που κατευθυνόταν προς Διάσελλο απέφυγε τα άγρια ζώα, ωστόσο το σοκ που υπέστη ήταν έντονο, μη μπορώντας πως γλίτωσε ο ίδιος από το ατύχημα ή της βλάβης του οχήματος από τυχόν παράσυρση.

Για το περιστατικό μας ενημέρωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ο κόσμος που κινείται στον εν λόγω δρόμο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Σαφώς δεν απαιτείται μονάχα η προσοχή των οδηγών, το πρόβλημα που δημιουργείται θα πρέπει να θορυβήσει τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν πριν είναι αργά. Πριν είναι αργά και θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Εξάλλου τα παραδείγματα με την πρόκληση ατυχημάτων στους εθνικούς δρόμους ανά την Ελλάδα από την παράσυρση αγριογούρουνων είναι πολλά και θα έπρεπε να μας ευαισθητοποιήσουν όλους άμεσα Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, Δασαρχείο Τρικάλων, Δήμο Φαρκαδόνας, Κυνηγετικούς Συλλόγους του νομού και Αστυνομία. Κοινή προσπάθεια, μια φωνή για την αντιμετώπιση του τόσου σοβαρού προβλήματος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ