Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Θανάση Λιούτα

Θα δωθούν ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και στους σταφυλοπαραγωγούς του Νομού Τρικάλων – όπως de minimis δόθηκε και σε σταφυλοπαραγωγούς στον Νομό Λάρισας

Καρπούς απέδωσαν οι προσπάθειες του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Θανάση Λιούτα σχετικά με την στήριξη των σταφυλοπαραγωγών του νομού που επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα. Ως γνωστό ο Τρικαλινός βουλευτής ζητούσε από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποζημιώσεις και για τους σταφυλοπαραγωγούς λόγω των φαινομένων σφοδρής κακοκαιρίας, που έπληξαν και τον Νομό Τρικάλων πάρα πολλούς μήνες της προηγούμενης χρονιάς, τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται εκ νέου σε επικοινωνία με σκοπό, ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) να δοθούν τελικά και στους σταφυλοπαραγωγούς του Νομού Τρικάλων – όπως de minimis δόθηκε και σε σταφυλοπαραγωγούς στον Νομό Λάρισας.

Όπως οι σταφυλοπαραγωγοί του Νομού Λάρισας, έτσι και όλοι οι σταφυλοπαραγωγοί του Νομού Τρικάλων, υπέφεραν από τις σφοδρές επιπτώσεις των ισχυρότατων φαινομένων κακοκαιρίας.

Ο κ. Λιούτας στις συζητήσεις του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Αντρέα Λυκουρέντζο, εκφράζει πάντα την ικανοποίησή του για την αμεσότητα με την οποία το Υπουργείο έχει διαχειριστεί και έχει ικανοποιήσει την ανάγκη για τις αποζημιώσεις στους πληττόμενους παραγωγούς του τόπου μας. «Αποζημιώσεις που ανακούφισαν και βοήθησαν τους πληττόμενους παραγωγούς μας να σταθούν στα πόδια τους. Η ΝΔ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παραγωγών», πάντοτε τονίζει ο Τρικαλινός Βουλευτής.

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο Τρικαλινός Βουλευτής και πρόσφατα – ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας – μέσω επαφών που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να τρέξουν όλες οι διαδικασίες, με σκοπό τώρα και όλοι οι σταφυλοπαραγωγοί του Νομού Τρικάλων να λάβουν αποζημίωση εξαιτίας των σοβαρότατων και εκτεταμένων συνεπειών που σφοδρότατες κακοκαιρίες δημιούργησαν και στον τόπο μας.