Απάντηση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις πλημμύρες στο Δήμο Φαρκαδόνας έλαβε η «Ελληνική Λύση»

Τα κλιμάκια του ΕΛ.Γ.Α. θα διενεργήσουν επισημάνσεις στα πλημμυρισμένα αγροτεμάχια μετά την απόσυρση των υδάτων, απάντησε ο υπουργός

Απάντηση δια μέσω του υπουργού Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έλαβαν μετά την ερώτηση που κατέθεσαν σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες του Πηνειού ποταμού στις κοινότητες της Φαρκαδόνας οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της «Ελληνικής Λύσης» Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χύτας.

Μέσω της ερώτησης οι δυο βουλευτές και απευθυνόμενοι στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επικέντρωναν την προσοχή τους στις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ζητώντας να πληροφορηθούν σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο ΕΛΓΑ και σε ποιους ελέγχουςδιαπίστωσης του βαθμού ζημιών που έχουν υποστεί οι αγρότες της περιοχής του εν λόγω Δήμου και εφόσον διαπιστωθούν απώλειες από την παραγωγή τους να ενεργήσει δεόντως, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης αυτών.

Απαντώντας στην ερώτηση των βουλευτών ο υπουργός σημείωσε ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας στην δικαιοδοσία του οποίου είναι και η ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Τρικάλων (δήμος Φαρκαδόνας) σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια. Τα κλιμάκια του ΕΛ.Γ.Α. θα διενεργήσουν επισημάνσεις στα πλημμυρισμένα αγροτεμάχια μετά την απόσυρση των υδάτων. Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθούν μετά την απόσυρση των υδάτων σπαρμένες καλλιέργειες και τεκμηριώνονται καλυπτόμενα αίτια σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής ο ΕΛ.Γ.Α. θα προχωρήσει στα οριζόμενα του Κανονισμού του δηλαδή υποβολή δηλώσεων, διενέργεια εκτιμήσεων στις ζημιωθείσες καλλιέργειες κοινοποίηση πορισμάτων και καταβολή αποζημιώσεων.