Αντιρρήσεις για το πλάνο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Η διοργάνωση συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας, όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία εξαιτίας διαφορετικών απόψεων που διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση

Το πλάνο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων τέθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας. Εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα με τη διοργάνωση σχολικών γιορτών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου με τη διανομή δώρων και θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες με τη διοργάνωση της Γουρονοχαράς στο κέντρο της Φαρκαδόνας και της γιορτής για τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ Γριζάνου και Φαρκαδόνας.

Η συνολική δαπάνη των εκδηλώσεων ανέρχεται στις 13.000 ευρώ περίπου, κατά δήλωση του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Ηλία Καραμάνου, ο οποίος μετά από ερώτηση του κ. Ανδρέα Παπαγεωργίου, μίλησε εκτενέστερα κατανέμοντας τα ποσά για κάθε εκδήλωση.

Κατά τη συζήτηση του θέματος για μια ακόμη φορά διατυπώθηκαν οι ίδιες απόψεις και αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, οι περισσότεροι εκ των οποίων που εξέφρασαν διαφορετική άποψη. Είπαν ναι στη διοργάνωση εκδηλώσεων για τα παιδιά, όχι όμως σε άλλες εκδηλώσεις. Μίλησαν για την αναγκαιότητα, τα χρήματα να δαπανηθούν για κοινωνικούς σκοπούς και τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών του Δήμου.

Το διάλογο άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Κώστας Κοκκινίδης, ψιθυριστά και χαμηλοφώνως απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ανέφερε τη φράση “Άρτον και Θεάματα” κάτι στο οποίο αργότερα πάτησε και ο Ανδρέας Παπαγεωργίου.

Ο κ. Κοκκινίδης μετέφερε την άποψη γιατί οι εκδηλώσεις να περιστρέφονται μονάχα στη Φαρκαδόνα και να μην διοργανωθούν και σε άλλα μεγάλα χωριά.

Φυσικά από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει και ο Βαγγέλης Ζαφείρης, ο οποίος υπήρξε αρκετά ήρεμος σε σχέση με παρελθούσες συνεδριάσεις. Βέβαια επιχειρηματολόγησε και για την ηρεμία του, τονίζοντας ότι δεν θα αντιδράσει μιας και διανύει περίοδο νηστείας και σε λίγες ημέρες…θα Κοινωνήσει. Ωστόσο είπε ότι η εκδηλώσεις θα πρέπει να καταμεριστούν, έτσι ώστε ο κάτοικος και το παιδί του Διασέλλου, της Φανερωμένης, του Γριζάνου, να απολαύσουν τις ίδιες εκδηλώσεις, όπως αυτές της Φαρκαδόνας και των μεγάλων δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.

Ναι στις εκδηλώσεις των παιδιών, όχι των μεγάλων είπε ο Ανδρέας Παπαγεωργίου τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις για τις μεγαλύτερες ηλικίες έχουν καθαρά ψηφοθηρικό χαρακτήρα. Δεν παρέλειψε να παρομοιάσει το Δήμο και να ισχυριστεί ότι πάσχει από το σύνδρομο της Αντουανέτα, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κόσμος σχολιάζει ποικιλοτρόπως τα μεγάλα ποσά που δαπανιούνται στις εκδηλώσεις.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί Φαρκαδόνιοι στάθηκε η κα Ελένη Στεργίου – Μπότη τονίζοντας ότι καλό θα ήταν να καταγράφαμε τις ανάγκες και να στηρίζαμε με αυτά τα χρήματα κάποιες άπορες οικογένειες.

Όλα τα χρήματα να διατεθούν για την στήριξη των απόρων οικογενειών ήταν η πρόταση του κ. Αποστόλη Θωμόπουλου επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Μίλησε για τις ανάγκες που έχουν αρκετοί Φαρκαδόνιοι, οι οποίοι δεν θα έχουν ούτε τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Υπέρμαχος των εκδηλώσεων εμφανίστηκε κλείνοντας ο κ. Μεριβάκης μιλώντας για την συνεισφορά του προγράμματος ΚΕΑ στη στήριξη των αδύναμων οικονομικά οικογενειών.