Αντιμέτωποι με αναστολή εργασίας και χωρίς μισθό όσοι δεν εμβολιάζονται

Ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός και άμεσος των εργαζόμενων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και μετέπειτα σε υγειονομικούς

Αντιμέτωποι με αναστολές εργασίας θα βρεθούν δημόσιοι υπάλληλοι, αρνητές του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός και άμεσος των εργαζόμενων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου θα συνδέεται και με κυρώσεις καθώς όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μετά τα όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό εκείνων των εργαζομένων σε νοσηλευτικές μονάδες και μονάδες ηλικιωμένων που δεν δεχόταν να εμβολιαστούν για διάφορους λόγους.

Πλέον τα μέτρα αυστηριοποιούνται και οι αρνητές θα έρχονται αντιμέτωποι με σκληρές κυρώσεις που θα απειλούν την εργασία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων στους προαναφερόμενους τομείς δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ το ποσοστό αυξάνεται σε πανελλαδικό επίπεδο σύμφωνα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το συγκεκριμένο μέτρο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σκληρό από διαφωνούντες με το εμβολιασμό, ενώ ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, χαρακτηρίζει «Συνταγματικώς ορθό» το μέτρο της αναστολής εργασίας σε εργαζόμενους σε γηροκομεία και δομές υγείας που δεν θα εμβολιαστούν.

Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα υποστήριξε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι είναι συνταγματικός και ο αποκλεισμός των μη εμβολισμένων από εσωτερικούς χώρους, από τη στιγμή που «το μέτρο είναι το ηπιότερο δυνατό, και τεκμηριώνεται επιστημονικά».