Αντάμωσαν όλοι μαζί οι κάτοικοι του Πετροπόρου αντάλλαξαν ευχές και διασκέδασαν μέχρι πρωίας

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας διοργάνωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ενοριακού Ναού Αγίων Αναργύρων

Ήταν όλοι εκεί, στο καφενείο του χωριού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ιερέα του οικισμού π. Νικολάου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Ο λόγος για τους κατοίκους του δ.δ. Πετροπόρου του Δήμου Φαρκαδόνας που μετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ενοριακού Ναού Αγίων Αναργύρων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Μια εκδήλωση που τείνει να θεσμοθετηθεί καθώς διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια με σκοπό να φέρει τους κατοίκους κοντά, να αναθερμάνει  τις σχέσεις τους, να διασκεδάσει και να ψυχαγωγήσει.

Και πραγματικά για μια ακόμη χρονιά ο δραστήριος ιερέας του χωριού κατάφερε το στόχο του, φέρνοντας τον κόσμο κοντά, προσφέροντας νότες ψυχαγωγίας και ξενοιασιάς, παραμερίζοντας για λίγες ώρες τα προβλήματα που τον απασχολούν.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον π. Νικόλαο, ο οποίος δεν έκρυβε την χαρά του για την παρουσία των κατοίκων στην εκδήλωση. Δεν παρέλειψε να ευλογήσει και να απευθύνει τις ευχές του στο κόσμο.

«Πραγματικά με χαροποιεί η παρουσία σας στην εκδήλωση, καθώς αποδεικνύει την εμπιστοσύνη σας και την αγάπη στη τοπική εκκλησία, στο σπίτι του Θεού, στην παρηγοριά του καθένα μας. Εύχομαι η νέα χρονιά με τη βοήθεια, του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μας, να φέρει σε όλους μας υγεία, αγάπη και ομόνοια. Με τις προσευχές όλων μας η χρονιά να είναι καρποφόρα και δημιουργική σε όλους τους τομείς.», τόνισε μεταξύ των άλλων ο ιερέας.

Τις ευχές προς τους συγχωριανούς του έδωσε ο πρόεδρος κ. Κώστας Φορτωτήρας. Ο πρόεδρος που την τελευταία τριετία που κρατά το τιμόνι της προεδρίας έχει προσφέρει πολλά στο χωριό, και διακρίνεται για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει κατά καιρούς.

«Εύχομαι η χρονιά που διανύουμε να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί. Να φέρει καταρχήν υγεία, ευημερία κι αγάπη. Μπορεί οι συγκεκριμένες ευχές να είναι κοινότυπες, ωστόσο σε αυτές τις έννοιες στηριζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά. Η εκδήλωση που καθιέρωσε ο π. Νικόλαος, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες του χωριού, που έρχεται να μας ενώσει και να μας ψυχαγωγήσει. Ως πρόεδρος θα είμαι πάντα δίπλα του, προσφέροντας σε ότι χρειαστεί. Θα είμαι κοντά σε όλους σας, ζητώντας ταυτόχρονα από τον καθένα ξεχωριστά τη συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους πρόβλημα που μας απασχολεί», ανέφερε ο πρόεδρος κ. Κ. Φορτωτήρας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα τμήματα του χορευτικού ομίλου Πετροπόρου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ Λάκη Αλεξίου και έκλεισε με ξεφάντωμα από τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος .

Τυχερός της βραδιάς ο π. Νικόλαος που κέρδισε το φλουρί της πίτας το οποίο αντιστοιχούσε σε μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών.