Άνοιξε η πλατφόρμα κατάθεσης αιτήσεων για την Υγεία

Έως και την ερχόμενη Τρίτη οι αιτήσεις για το λοιπό επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας

Για τρίτη συνεχή χρονιά μέσα στο ίδιο έτος άνοιξε σήμερα το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας για λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Η πλατφόρμα αναμένεται να κλείσει στις 24:00:00 της ερχόμενης Τρίτης 8 Δεκεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx

Διευκρινίζεται ότι δεν θα είναι επιλέξιμες ειδικότητες για τις θέσεις που έχουν πρόωρα εξαντληθεί από υποψηφίους.

Στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας στο σημείο οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τις Οδηγίες και άλλα χρήσιμα αρχεία, όπως το αρχείο με τίτλο «ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ – ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ – 1 Δεκεμβρίου 2020», το οποίο περιέχει τις θέσεις και τις ειδικότητες ανά ΥΠΕ που έχουν εξαντληθεί από υποψήφιους και είναι επιλέξιμες. Επιλέξιμες θέσεις υπάρχουν σε όλες τις ΥΠΕ διαφόρων ειδικοτήτων, ταυτόχρονα και στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την φετινή χρονιά η πλατφόρμα άνοιξε τον περασμένο Μάιο, το περασμένο Ιούλιο και για τρίτη συνεχή χρονιά τώρα, λόγω εξάντλησης των υποψηφίων κυρίως σε νοσηλευτές.

Μέχρι στιγμής πάντως από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα έχουν προσληφθεί 6.000 περίπου άτομα λοιπού επικουρικού προσωπικού για τις αυξημένες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας. Οι περισσότερες προσλήψεις αφορούσαν νοσηλευτές ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.