Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι θύρες των εκκλησιών

Οι ιερείς των Ναών στο δήμο Φαρκαδόνας έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αυριανή Θεία Λειτουργία με την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων

Πανέτοιμοι δηλώνουν ιερείς αλλά τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων για το άνοιγμα των θυρών των εκκλησιών στους πιστούς, από αύριο Κυριακή 17 Μάϊου. Ήδη οι ιερείς των Ναών του Δήμου Φαρκαδόνας αναμένεται να χτυπήσουν αύριο το πρωί της καμπανας για τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, όπου μετά από χρονικό διάστημα 2 περίπου μηνών αναμένεται να την παρακολουθήσουν οι πιστοί.

Ήδη στους ναούς έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα καθίσματα, ενώ αναμένεται να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα της διατήρησης της απόστασης μεταξύ των πιστών στο 1,5 μέτρα, της τοποθέτησης αντισηπτικών στις εισόδους των εκκλησιών και το σημαντικότερο της εισόδου πιστών ανάλογα με τα τετραγωνικά που καταλαμβάνει ο κάθε Ναός. Όπως είναι γνωστό για κάθε 10 τ.μ. αναμένεται να εισέρχεται στους Ναούς, 1 άτομο, και στις περιπτώσεις των εκκλησιών στην περιοχή της Φαρκαδόνας η προσέλευση των πιστών θα ξεκινά από 10 έως 40 άτομα.

Για την τήρηση των μέτρων αρμόδιοι θα είναι οι ιερείς οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για κάθε πτυχή ενώ αυστηρά θα είναι τα μέτρα κατά την λήψη της Θείας Κοινωνίας, του αντιδώρου και των κόλλυβων σε περίπτωση που θα υπάρξει η τέλεση μνημόσυνου.

Οι ιερείς συστήνουν στους πιστούς πλήρη τήρηση των μέτρων και κατανόηση, ενώ στις περιπτώσεις που θα καλύπτεται ο αριθμός των πιστών εντός του Ναού, μέρος των υπολοίπων θα παρακολουθούν την Λειτουργία εξωτερικά καθώς θα υπάρχουν μικρόφωνα.

KRINI LIVE