Ανοίγει τη Δευτέρα το σύστημα για το λοιπό επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου

Μετά από πολυήμερη καθυστέρηση ανοίγει τελικά την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας (loipoepikouriko.moh.gov.gr)  για το λοιπό επικουρικό.  Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου ενώ το υπουργείο εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων δεοδομένου ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προκήρυξη του 2018.

Όπως είναι γνωστό δεν πρόκειται για προκήρυξη, αλλά εκδήλωση ενδιαφέροντος. Βάσει των αιτήσεων που θα κατατεθούν θα καθοριστούν οι πίνακες με βάση τα μόρια που συγκεντρώνουν και στην συνέχεια θα παραμείνουν ενεργοί μέχρι το 2021. Οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας βάσει των αναγκών που θα προκύπτουν σε προσωπικό θα ανατρέχουν και θα αντλούν προσωπικό από τους συγκεκριμένους πίνακες. Οι συμβάσεις που τυχόν θα υπογράφονται θα αντιστοιχούν σε διετή υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη υποβολή αιτήσεων έγινε για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2018 με τους πίνακες που καταρτίστηκαν να είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα. Με την αλλαγή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων καθυστέρησε αρκετά, κατά 4 περίπου μήνες. Ο λόγος η προετοιμασία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και μια σειρά αλλαγών στο σύστημα.

Πλέον όλα είναι έτοιμα προκειμένου μιας σειρά ειδικοτήτων των τεσσάρων κλάδων ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ να αναμένουν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά.

Κατά την περίοδο 2018-2019 στην τελευταία εφαρμογή του συστήματος λοιπού επικουρικού προσωπικού υπεγράφησαν αρκετές συμβάσεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της 5ης ΥΠΕ. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και στην παρούσα φάση με την μερίδα του λέοντος να κατέχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και να ακολουθούν το νοσοκομείο Βόλου μιας και στην αρμοδιότητά του συγκαταλέγονται τα κέντρα υγείας των Σποράδων που ταλαιπωρούνται με αρκετές ελλείψεις, το γενικό της Λάρισας κ.α.