Σήμερα παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο ότι το θερμόμετρο θα άγγιζε τους 37 βαθμούς Κελσίου, διαψεύστηκαν καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Φαρκαδόνας λίγα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα το θερμόμετρο έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου

Το καλοκαίρι που όλοι επιθυμούσαμε με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες βρίσκεται μπροστά μας το τελευταίο διήμερο. Στην πόλη των Τρικάλων αλλά και στο σύνολο του νομού με εξαίρεση τα ορεινά επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, που άγγιξαν τους 38 βαθμούς.

Δύσκολη χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των Φαρκαδόνιων η σημερινή ημέρα αφού το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σήμερα παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο ότι το θερμόμετρο θα άγγιζε τους 37 βαθμούς Κελσίου, διαψεύστηκαν καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Φαρκαδόνας λίγα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα το θερμόμετρο έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η προαναφερόμενη θερμοκρασία ήταν η υψηλότερη της ημέρας ενώ έως και αργά το απόγευμα το θερμόμετρο δεν έλεγε να πέσει κάτω από τους 37 βαθμούς.

Πολλοί ήταν οι Φαρκαδόνιοι που αναζήτησαν δροσιά στα σπίτια τους και στα κλιματιστικά. Άλλοι δε, απέφυγαν τις μετακινήσεις ακόμη και το πρωί, όπου η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δήλωναν πανέτοιμες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα με την λειτουργία κλιματιζόμενων αιθουσών.

Από την πλευρά τους οι ειδικοί συνιστούν την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών για να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά. Δεν παραλείπουν να προτείνουν τον περιορισμό των μετακινήσεων ειδικά για σήμερα τις μεσημβρινές ώρες ενώ αν αυτό κριθεί αναγκαίο να λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης.

Ανοδικά θα κινηθεί και αύριο ο υδράργυρος με μικρή πτώση της θερμοκρασίας που θα αγγίξει τους 37,5 Βαθμούς Κελσίου.

KRINI LIVE