Άνοιξε ο κύκλος των κινητοποιήσεων και στα Τρίκαλα

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν το πρωί της Δευτέρας αγρότες του νομού, μαζί και της Φαρκαδόνας, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης για φορολογικό, ασφαλιστικό κ.α.

Άνοιξε το πρωί της Δευτέρας ο κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων με παράσταση διαμαρτυρίας στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Τρικάλων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» σε συνεργασία με Αγροτικού Συλλόγους του νομού.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού μας ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς επίσης και για σειρά άλλων ζητημάτων, που βρίσκουν μπροστά τους.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γιατί η κυβέρνηση μας έχει φλομώσει στο ψέμα με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», το «τέλος των μνημονίων», την «έξοδο στις αγορές» τα κοινωνικά μερίσματα και τις λοταρίες όπου μας πήραν την κότα και μας «δίνουν πίσω το αυγό», και άλλα προπαγανδιστικά κόλπα, όπως παλαιότερα με τα ισοδύναμα και τα παράλληλα μέτρα. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.», τόνισε ο κ. Αποστόλης Θωμόπουλος, μέλος της ΟΑΣ «Η Άνοιξη».

Οι αγρότες διεκδικούν φορολογία στο πραγματικό ατομικό καθαρό εισόδημά – κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο όριο να είναι 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, στο 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα. Άμεση και γρήγορη εκτίμηση και αποζημίωση των ζημιών. Να μην υπάρχει υποχρέωση διατήρησης λογιστικών βιβλίων για τους αγρότες που έχουν μέχρι 40.000 ευρώ τζίρο (από πώληση των προϊόντων και από επιδοτήσεις-ενισχύσεις). Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ, ΕΛΓΑ, ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για μεθαύριο Πέμπτη, όπου θα συμμετέχουν με αγροτικά μηχανήματα στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.