Αναβρύζουν τα θεμέλια των σπιτιών στο Κεραμίδι

Ανησυχούν για ζημιές και καθιζήσεις των οικιών τους μέρος των κατοίκων του χωριού και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Βασίλης Θεοδώρου

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση ποταμών στην περιοχή της Φαρκαδόνας δεν προβληματίζουν μονάχα τους αγρότες. Ήρθαν να προβληματίσουν αυτή τη φορά έντονα και κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Κεραμιδίου, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα νέο φαινόμενο.

Ιδιοκτήτες οικιών βλέπουν από τα θεμέλια των σπιτιών τους να αναβρύζουν νερά, γεγονός που προκαλεί την έντονη ανησυχία τους.

Φυσικά και το φαινόμενο δεν συμβαίνει πρώτη φορά στο χωριό. Αυτή τη φορά είναι πιο έντονο σε σχέση με παλιότερα, με τους κατοίκους να εκφράζουν το φόβο, στο ενδεχόμενο τα σπίτια να υποστούν ζημιές και καθιζήσεις.

Στο φαινόμενο στάθηκε ο πρόεδρος του χωριού κ. Βασίλης Θεοδώρου, ο οποίος, όπως υπογράμμισε ενημέρωσε για το γεγονός και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αιτία πάντως του φαινομένου αποτελούν, αφενός οι βροχοπτώσεις, αφετέρου οι πλημμύρες, με την γη να μην μπορεί πλέον να απορροφήσει τα νερά.