Ανάβει η φλόγα του Φυσικού αερίου στη Φαρκαδόνα το βράδυ της Παρασκευής

Η στιγμή που ανέμεναν έφτασε και για την περιοχή της Φαρκαδόνας. Το βράδυ της Παρασκευής ξεκινά μια νέα εποχή για την έδρα του Δήμου, αυτή της έλευσης του Φυσικού Αερίου.

Από το βράδυ της Παρασκευής η Φαρκαδόνα εγκαινιάζει και επίσημα την έναρξη της τροφοδοσίας του δικτύου διανομής, ολοκληρώνοντας μια σειρά προσπαθειών που αναπτύχτηκαν τα τελευταία χρόνια μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα όπου η περιοχή εντάσσεται κι αυτή με τη σειρά της, όπως και ένα σημαντικό μέρος του νομού στο Φυσικό αέριο.

Με αφορμή την έναρξη της τροφοδότησης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Φαρκαδόνα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση καλωσορίσματός του, με μια τελετή αφής φλόγας.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεργασία με το Δήμο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 20.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας. Σε αυτή θα ανάψει συμβολικά η φλόγα του φυσικού αερίου και είναι προσκεκλημένοι να την παρακολουθήσουν όλοι οι δημότες της Φαρκαδόνας.

Σημειωτέον ότι το φυσικό αέριο έρχεται σε πρώτη φάση στην δημοτική κοινότητα Φαρκαδόνας συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επιχειρήσεων και στις προοπτικές που ανοίγονται με καθαρότερη για το περιβάλλον ενέργεια για όλους.

Το φυσικό αέριο αναμένεται να ξεκινήσει από την Φαρκαδόνα και σιγά – σιγά το δίκτυο θα επεκταθεί και στις άλλες κοινότητες του Δήμου, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέχρι το 2022 αναμένεται να καλυφθούν 3500 χιλιόμετρα αγωγών. 300 νοικοκυριά σε πρώτη φάση θα έχουν φυσικό αέριο και ο στόχος είναι 7500 χιλιόμετρα αγωγών στο σύνολο για τον Δήμο Φαρκαδόνας.

Κατά αυτόν τον τρόπο δίνεται μια αναπτυξιακή χροιά καθώς το φυσικό αέριο εκτός από τα νοικοκυριά θα αξιοποιηθεί και από τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Φωτογραφία από ανάλογη εκδήλωση στο Δήμο Πύλης


1 σχόλιο

  1. ΝΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
    22/09/2022 στις 21:00

    Σε άλλες εποχές θα γινόταν χαμός. Τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα δούμε που θα πάει

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.