Άμεση η παρέμβαση του Ηλία Βλαχογιάννη για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Πύλη

Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και η αυτονόητη παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ανάκληση της απόφασης, υποστηρίζει ο πρώην νομάρχης και ο τέως βουλευτής της ΝΔ

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του πρώην νομάρχη Τρικάλων και τέως βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ κ. Ηλία Βλαχογιάννη, για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Πύλη.

Σε κείμενό του ο κ. Ηλίας Βλαχογιάννης αναφέρει τα εξης:

«Όσο και να θέλει να κατανοήσει κανείς ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι κρατικό, δεν μπορεί να αποδεχθεί την απόλυτη εξουσία των διοικούντων τα Πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Η πολιτικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά ανεξήγητη απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, να κλείσει το υποκατάστημα στην Πύλη, δίνει ένα ακόμη χτύπημα στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή.

Επειδή η Τράπεζα Πειραιώς έχει πάρει όλο το πελατολόγιο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει να βοηθά τους αγρότες και κτηνοτρόφους, δεν μπορεί τώρα, με καθαρά ωφελιμιστικά οικονομικά κριτήρια, να εγκαταλείψει ένα ολόκληρο Δήμο.

Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και η αυτονόητη παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ανάκληση της απόφασης, όταν μάλιστα και η συγκεκριμένη Τράπεζα, έλαβε πολλά δισ. Ευρώ ενίσχυση για την κεφαλαιακή της επάρκεια».