Άμεση δρομολόγηση των νέων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την δημιουργία παραρτήματος και νέων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Δημητρίου Μπαξεβανάκη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη και Χρήστου Σιμορέλη, του Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Χρήστου Παπαγεωργίου. Για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας παρέδωσε στον Υφυπουργό το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο εξασφαλίζεται η διαθεσιμότητα των υποδομών του ΕΠΑΛ Τρικάλων για την χρήση τους και από το ΙΕΚ, ώστε να στεγαστούν και να εξυπηρετηθούν εργαστηριακά οι σπουδαστές. Το Υπουργείο Παιδείας, όπως υπογράμμισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός, στηρίζει απόλυτα την συγκεκριμένη προσπάθεια και θα ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες, ώστε να λειτουργήσει κανονικά το παράρτημα του ΙΕΚ στην Καλαμπάκα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εν συνεχεία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του κύριο Ιωάννη Σιακαβάρα και τον Υποδιευθυντή κύριο Βύρωνα Γιοτζή. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η προοπτική της δημιουργίας παραρτήματος του ΙΕΚ στην Καλαμπάκα βρίσκει αμέριστη συμπαράσταση από την εκπαιδευτική κοινότητα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Νομού. Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τη συνολική λειτουργία του ΙΕΚ, το οποίο σήμερα καταρτίζει 200 εκπαιδευόμενους και απασχολεί πάνω από 60 εκπαιδευτικούς. Όπως τόνισαν οι καθηγητές, στο ΙΕΚ λειτουργούν πολύ δυναμικές ειδικότητες, οι οποίες προσφέρουν επαγγελματικές διεξόδους, ενώ από τους πιο δημοφιλείς κλάδους είναι τα τουριστικά επαγγέλματα και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την έμφαση που δίδεται από την κυβέρνηση στην αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και σημείωσαν ότι με τις νέες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, οι απόφοιτοι των Δημοσίων ΙΕΚ, θα μπορούν να εισάγονται και στα προγράμματα διετούς κατάρτισης των ΑΕΙ, τα οποία θα παρέχουν πιστοποιήσεις επαγγελματικών προσόντων με ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, προγραμματίζεται η δημιουργία τριών νέων ειδικοτήτων του παραρτήματος του δημοσίου ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα. Οι ειδικότητες αυτές θα αφορούν στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, στη μηχανοτρονική αυτοκινήτου και στη θρησκευτική περιήγηση. Και οι τρεις αυτές ειδικότητες εντάσσονται απόλυτα στην παραγωγική δραστηριότητα της Καλαμπάκας και η κατάρτιση στους συγκεκριμένους τομείς μπορεί να βοηθήσει τους νέους της πόλης στην προσπάθειά για την εξασφάλιση του επαγγελματικού τους μέλλοντος.