Ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι οβελίας, γλυκά και λαχανικά

Τα αρνιά θα πωλούνται από 7,89 έως 10 ευρώ το κιλό και τα κατσίκια από 8,29 έως 11.50 ευρώ το κιλό

Σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι θα κυμανθεί το γιορτινό τραπέζι σε κάποια προϊόντα. Αυτό εξάλλου αναφέρουν παράγοντες του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μετά τους σχετικούς ελέγχους που διενεργούνται στην αγορά.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις αρμόδιες αρχές με τον κ. Χρήστο Μιχαλάκη, να καλεί τους καταναλωτές να προτιμήσουν τις αγορές τους από την τοπική αγορά και να επωφεληθούν των σχετικά καλών τιμών και της άριστης ποιότητας των προϊόντων.

Σε θέμα τιμών αρνιά και κατσίκια την φετινή χρονιά θα είναι ακριβότερα κατά 1,50 ευρώ το κιλό, γεγονός αναμένομενο καθώς το Πάσχα την φετινή χρονιά είναι αρκετά αργά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ενώ προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, όπου ένα μεγάλος μέρος της εγχώριας παραγωγής έφυγε για χώρες του εξωτερικού προ ολίγων εβδομάδων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων η τιμή στο εγχώριο αρνί και εισαγωγής κυμαίνεται από 7,89 ευρώ το κιλό έως και 10 ευρώ το κιλό, στο κατσίκι από 8,29 ευρώ το κιλό μέχρι και 11,50 ευρώ το κιλό, οι συκωταριές από 7,00 ευρώ το κιλό έως και 9,50 ευρώ το κιλό και τα έντερα από 3,50 ευρώ το κιλό μέχρι και 5,5 ευρώ το κιλό.

Όσον αφορά τα είδη ζαχαροπλαστικής η τιμή στα τσουρέκια αρτοποιείου από 7,80 έως 12 ευρώ το κιλό και στα κουλούρια από 6,50 έως 10,80 ευρώ το κιλό.

Οι τιμές στα λαχανικά διαμορφώνονται στις τομάτες από 1,42 ευρώ το κιλό έως και 2,09 ευρώ το κιλό, αγγουράκια το τεμάχιο από 0,32 ευρώ έως και 0,65 ευρώ και στα μαρούλια από 1,50 ευρώ έως 3,19 ευρώ το κιλό.

Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς οι περισσότεροι καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες διερευνούν τις τιμές προκειμένου έως και το μεγάλο Σάββατο να προχωρήσουν στις αναγκαίες αγορές.