Ακόμη περιμένουμε να κάνει πράξη τη δέσμευση το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας

Μήνες τώρα καταθέσαμε το αίτημα για μετάδοση των συνεδριάσεων, ζωντανά μέσω internet αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει θετική εξέλιξη άγνωστο γιατί, όταν υπάρχει και εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμός

Δυστυχώς το αίτημα που κατέθεταν αρκετοί δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και η «ΚΡΗΝΗ LIVE» για ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου μέσω internet δεν βρίσκει της θετικής ανταπόκρισης του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση της δημοτικής Αρχής.

Προ μηνών και συγκεκριμένα από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, όταν ουσιαστικά άρχισε να συνεδριάζει για λίγο χρονικό διάστημα το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας μέσω τηλεδιάσκεψης, η «ΚΡΗΝΗ LIVE» είχε αναφερθεί μέσω ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας η συνεδρίαση να μεταδίδεται ζωντανά μέσω internet, κάτι δηλαδή που συμβαίνει σε άλλους Δήμους του νομού Τρικάλων αλλά και της Θεσσαλίας. Το αίτημα το κατέθεταν πολλοί συνδημότες μας, οι οποίοι είτε τους ενδιέφεραν θέματα του δημοτικού συμβουλίου, είτε πάσχιζαν να ενημερωθούν.

Δυστυχώς αν και τότε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» είχε λάβει την διαβεβαίωση από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου για άμεση διευθέτηση της ζωντανής μετάδοσης της συνεδρίασης, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει θετική εξέλιξη.

Γιατί άραγε αυτή η καθυστέρηση, όταν ο Δήμος Φαρκαδόνας έχει τον αναγκαίο εξοπλισμό, πολύ περισσότερο τον εξειδικευμένο προσωπικό για την διευθέτηση του αιτήματος της ζωντανής μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου;

Γιατί δεν προωθούνται οι διαδικασίες ή τι είναι αυτό που ωθεί πίσω το Δήμο και το προεδρείο για τη ζωντανή μετάδοση;  Δυο εύλογα ερωτήματα τα οποία μεταφέρουν συνδημότες μας, αλλά και εμείς ως συντακτική ομάδα της «ΚΡΗΝΗ LIVE».

Σαφώς με γνώμονα την αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση δεν θα εισέλθουμε στην διαδικασία να επισκεπτόμαστε οικίες και γραφεία δημοτικών συμβούλων για να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις. Δεν πράξαμε και δεν θα το πράξουμε βασιζόμενοι στο επαγγελματισμό. Όπως φυσικά δεν θα εισέλθουμε και στην διαδικασία να παρουσιάζουμε ειδήσεις…τις οποίες μας μεταφέρουν τηλεφωνικά ή κατ΄ ιδίαν δημοτικοί σύμβουλοι, για ευνόητους λόγους. Θα περιμένουμε όταν και πότε θα φιλοτιμηθούν από Δήμο να κάνουν πράξη αυτά που μας υποσχέθηκαν, έτσι ώστε να παρακολουθούμε κι εμείς ίδιοι, όπως και οι πολίτες τα δημοτικά συμβούλια, αξιολογώντας τις ειδήσεις, και συντάσσοντας τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ, που θα απαντούν στο «που, ποτέ, πως, γιατί», που προάγει ένα αληθές και βασιζόμενο στη δημοσιογραφική δεοντολογία ρεπορτάζ.

Ως τότε υπομονή και φυσικά ενημέρωση με το μέτρο κι όπως κάποιους συμφέρει, στηριζόμενοι σε μεθόδους που δεν συνάδουν με το δημοσιογραφικό λειτούργημα….