Αγωνιστικά ξεκίνησε η εβδομάδα για τους αγρότες του μπλόκου του Μεγαλοχωρίου

Αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην ΔΟΥ Τρικάλων, διαμαρτυρόμενοι για την φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εις βάρος τους

Αγωνιστικά ξεκίνησε η εβδομάδα για τους αγρότες του μπλόκου του Μεγαλοχωρίου, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Τρικάλων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων οι αγρότες απομακρύνθηκαν για λίγο από το μπλόκο που έστησαν την περασμένη Τετάρτη στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 στο ύψος του Μεγαλοχωρίου, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΟΥ διαμαρτυρόμενοι για την φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εις βάρος τους.

«Χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στα μπλόκα του αγώνα και καλούμε όσους δεν βγήκαν ακόμα, να πάρουν μέρος. Χαιρετίζουμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετέχουν και σε όλες τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, (συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, παρεμβάσεις σε υπηρεσίες κ.α.), τις οποίες οργανώνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην επιβίωσή μας.», σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» κ. Αποστόλης Θωμόπουλος.

Οι δράσεις των αγροτών του Τρικαλινού μπλόκου ξεκίνησαν την Κυριακή, με την υποδοχή Συλλόγων και φορέων που ήρθαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στο αγώνα τους.

Φυσικά οι εκδηλώσεις θα έχουν συνέχεια και εντός της εβδομάδας μιας και την Τετάρτη σχεδιάζεται νέα κινητοποίηση στις 3:30 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση στους πλειστηριασμούς.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου όπου αγρότες απ΄ όλες τις περιοχές της χώρας θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με αφορμή την διεξαγωγή της αγροτικής έκθεσης Agrotica 2018.

«Σταθμό σ’ αυτή την αγωνιστική μας πορεία θ’ αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουμε το Σάββατο 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Έκθεσης Agrotica. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου και θ’ ακολουθήσει πορεία προς τον χώρο της Έκθεσης.», συμπλήρωσε ο κ. Θωμόπουλος.

Για την μεταφορά των αγροτών στη Θεσσαλονίκη θα ναυλωθούν λεωφορεία τα οποία θα ξεκινήσουν από τα Τρίκαλα στις 8 το πρωί με ενδιάμεση στάση στη Φαρκαδόνα, μισή ώρα αργότερα.