Αυξήθηκε η κίνηση στα κρεοπωλεία

Από το νομό Τρικάλων θα διατεθούν 40.000 περίπου αμνοερίφια στην τοπική αγορά και πανελλαδικά

Αυξημένη είναι η κίνηση στα κρεοπωλεία των Τρικάλων και της Φαρκαδόνας με αφορμή το Πάσχα. Οι παραγγελίες ξεκίνησαν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας κάτι που συνεχίστηκε και σήμερα Μεγάλη Δευτέρα.

Η διάθεση των αμνοεριφίων θα γίνει τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Παρασκευή.

Οι τιμές στα τοπικά κρεοπωλεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Τρικάλων κ. Θεόδωρο Ευθυμίου, θα κυμαίνονται για το αρνάκι από 7 έως 8 ευρώ περίπου και στο κατσίκι από 7,5 έως 8,5 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα. Αναφορικά με τις τιμές στα εντόσθια, στα έντερα κυμαίνονται στα 3,5 ευρώ και στη συκωταριά στα 7 ευρώ το κιλό.

Οι τιμές, σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών, παραμένουν αμετάβλητες, συγκρίνοντας με την περσινή χρονιά. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα και στην περιοχή μας ξεκίνησαν οι σφαγές αμνοεριφίων που διατεθούν στην αγορά μεγάλων πόλεων, ενώ από αύριο ξεκινούν οι σφαγές για την τοπική αγορά.

Όπως εκτιμάται τα σφάγια από το νομό Τρικάλων που θα διατεθούν στην τοπική αγορά αλλά και πανελλαδικά θα αγγίξουν τις 40.000 περίπου.

Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Τρικάλων κ. Θεόδωρος Ευθυμίου αναφερόμενος στην κίνηση εμφανίστηκε ικανοποιημένος, μεταφέροντας την αισιοδοξία του για τις επόμενες ήμερες.

«Μέχρι σήμερα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθότι για μια ακόμη χρονιά ο κόσμος εμπιστεύτηκε τα τοπικά κρεοπωλεία. Η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε με τους Τρικαλινούς δεν χάθηκε κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την αγοραστική κίνηση κι από το μέγεθος των παραγγελιών», σημείωσε ο κ. Ευθυμίου.