51 παιδιά θα φιλοξενηθούν σε τέσσερις παιδικούς του Δήμου Φαρκαδόνας

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει και ο νέος παιδικός σταθμός στους Ταξιάρχες, τα παιδιά του οποίου θα προστεθούν στην λίστα των υπολοίπων τεσσάρων δομών

Ξεκίνησε από την Τετάρτη η φιλοξενία των παιδιών του Δήμου Φαρκαδόνας στους παιδικούς σταθμούς της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας, του Γριζάνου και του Ζάρκου. Εκπαιδευτικοί και προσωπικό των παιδικών σταθμών βρίσκονται στις θέσεις τους, προσφέροντας τα πάντα για την ασφαλή και ευχάριστη φιλοξενία των παιδιών.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φαρκαδόνας και συνέλεξε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» στους τέσσερις προαναφερόμενους παιδικούς σταθμούς θα φιλοξενηθούν 51 παιδιά. Η φιλοξενία των παιδιών ήδη έχει ξεκινήσει. Ο προγραμματισμός αναφέρει ότι οι παιδικοί σταθμοί μέχρι και την 13η Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει ο Αγιασμός για την τρέχουσα περίοδο, θα λειτουργούν με προσαρμοστικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Από τις 14 Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν κανονικά με βάσει το πρόγραμμα.

Στους τέσσερις υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς των προαναφερόμενων κοινοτήτων έρχεται να προστεθεί την φετινή χρονιά κι ένας επιπλέον, εκείνος των Ταξιαρχών.

Ο παιδικός σταθμός κρινόταν απαραίτητος για την περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Πελινναίων μιας και ανάλογη δομή δεν είχε λειτουργήσει ποτέ στην κοινότητα Ταξιαρχών και σε καμιά άλλη κοινότητα του πρώην Δήμου Πελινναίων. Πλέον και οι Ταξιάρχες αποκτούν παιδικό σταθμό, ο οποίος αναμένει να λάβει την απαραίτητη έγκριση για να ξεκινήσει την λειτουργία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εργασίες στο χώρο που θα στεγαστεί ο παιδικός σταθμός έχουν ολοκληρωθεί. Πλέον ο Δήμος έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την λειτουργία του και αναμένει την οριστική απόφαση λειτουργίας.

Όπως εκτιμάται η άδεια αναμένεται να εκδοθεί εντός δεκαημέρου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η λειτουργία. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Φαρκαδόνας, ο παιδικός σταθμός αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά το αργότερο έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.